Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Man City je blízko k veľkému návratu. Z Barcelony dorazí Gündoğan

Gündoğan sa čoskoro opäť stane hráčom City.
Gündoğan sa čoskoro opäť stane hráčom City.Profimedia
Stredopoliar Ilkay Gündoğan (33) má podľa médií po roku strávenom v Barcelone namierené späť do Manchestru City. Katalánsky denník Mundo Deportivo napísal, že transfer ešte nedávneho kapitána nemeckej reprezentácie by sa mohol skompletizovať v priebehu niekoľkých hodín.

Gündoğan má v Barcelone zmluvu ešte na jednu sezónu, ale katalánsky klub by ho údajne bol ochotný pustiť zadarmo. Tvrdí to tiež uznávaný špecialista na prestupy Fabrizio Romano. Ten dokonca už uviedol oficiálnu dohodu medzi zainteresovanými stranami. Čaká sa však na oficiálne potvrdenie. Rodák z Gelsenkirchenu s tureckými koreňmi sa rozhodol opustiť Barcelonu po rozhovore s novým trénerom Hansim Flickom, ktorého pozná z národného tímu.

Nový šéf lavičky Blaugranas mu prezradil, že nemôže počítať s množstvom minút na trávniku. Gündoğan následne zavolal trénerovi City Pepovi Guardiolovi, pod ktorým hral v rokoch 2016 až 2023 a španielsky kouč jeho návrat privítal.

Bývalý hráč Dortmundu prežíva turbulentné obdobie. V pondelok na sociálnych sieťach oznámil, že po 13 rokoch a 82 zápasoch v nemeckej reprezentácii, ktorej bol kapitánom na domácich majstrovstvách Európy, končí. Barcelona vstúpila do nového ročníka La Ligy triumfom 2:1 na pôde Valencie. Skúsený stredopoliar, pre problémy s roztrhnutým obočím, v zápasovej nominácii chýbal.