Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé je oficiálne hráčom Realu Madrid. V Španielsku sa dohodol na päťročnej zmluve

Mbappé dáva po siedmich rokoch zbohom PSG, dohodol sa s Realom Madrid.
Mbappé dáva po siedmich rokoch zbohom PSG, dohodol sa s Realom Madrid.Profimedia
Jeden z najočakávanejších prestupov futbalovej histórie je realitou. Kylian Mbappé (25) podpísal zmluvu ako voľný hráč so španielskym Realom Madrid po tom, čo sedem rokov strávil vo francúzskom Paríži Saint-Germain. Informáciu potvrdil samotný biely balet v pondelok večer na svojom webe.

O odchode Kyliana Mbappého do hlavného mesta Španielska sa špekulovalo prakticky odvtedy, čo majster sveta s Francúzskom (2018) podpísal nový kontrakt v Parku princov ešte v roku 2022. Jeho aktuálny s víťazom Ligy majstrov znie do 2029.

Mbappé odchádza z PSG ako najlepší strelec klubu s 256 gólmi v 308 stretnutiach. S Parížanmi vyhral šesťkrát Ligue 1, v štyroch prípadoch Francúzsky pohár (Coupe de France), dvakrát domáci Superpohár, ale na vysnívanú Ligu majstrov nedosiahol. Najbližšie k nej bol v sezóne 2019/2020, keď vo finále podľahol so spoluhráčmi Bayernu Mníchov.

"Som taký šťastný a hrdý, že môžem prísť do svojho vysnívaného klubu. Nikto asi nepochopí, aké nadšenie aktuálne prežívam. Teším sa na vás, fanúšikovia Madridu. Ďakujem vám za vašu neskutočnú podporu!" zverejnil Mbappé na svojom Instagrame.

K svojmu novému zamestnávateľovi sa pripojí po majstrovstvách Európy v Nemecku, na ktorom budú Les Bleus patriť medzi ašpirantov na titul. Francúzi sa v základnej skupiny D stretnú s Rakúskom, Holandskom a Poľskom. Mbappé je kapitánom reprezentácie, nastúpil do 77 medzištátnych zápasov a dal v nich 46 gólov.