Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé po predstavení v Madride: O prestupe, pocitoch po prezentácii či Ronaldovi

Mbappé je oficiálne hráčom Realu Madrid.
Mbappé je oficiálne hráčom Realu Madrid.AFP
PRIAMO Z MADRIDU - Francúzsky útočník Kylian Mbappé (25) v utorok prvýkrát predstúpil pred médiá ako hráč Realu Madrid. Rozhovoril sa o nových spoluhráčoch, Cristianovi Ronaldovi (39) či o čísle deväť, ktoré bude nosiť na chrbte. Na Santiago Bernabéu pri tom bol aj reportér španielskej redakcie Flashscore Správ Miguel Baeza.

O pocitoch po prezentácii: "Je to česť a privilégium byť hráčom Realu Madrid. Očakával som skvelý deň, ale bolo to ešte oveľa lepšie, než som čakal."

O prestupe: "Cítim sa poctený, že môžem povedať, že som hráčom Realu Madrid. Je to splnený sen a zadosťučinenie pre mňa aj pre moju rodinu. Som veľmi šťastný. Teším sa na nových spoluhráčov a trénera."

O tom, kedy sa rozhodol podpísať zmluvu s Realom Madrid: "Rozhodol som sa, keď som bol ešte dieťa. Najprv to bol sen a potom cieľ. Som šťastný, že ten deň prišiel."

O cieľoch pre novú sezónu: "Prichádzam s pokorou, ale aj veľkými ambíciami. Chcem pomáhať na ihrisku, prioritou je pre mňa dobre sa prispôsobiť tímu ako kolektívu. Pred dvoma-tromi rokmi som už bol blízko podpisu, ale to už je preč, teraz myslím len na súčasnosť. Toto je deň, o ktorom budem raz rozprávať svojim deťom."

O ideálnej pozícii: "Budem hrať tam, kde mi tréner povie. Zvládol som to už v Paríži aj v Monaku. To, čo chcem najviac, je byť na ihrisku."

O nových spoluhráčoch a trénerovi Ancelottim: "S trénerom som hovoril dnes ráno vo Valdebebas, ale nie o taktických veciach. Rád sa stretnem s novými spoluhráčmi a teším sa, keď si spolu zahráme."

O prvej spomienke na Madrid: "Myslím, že je na Zidana, pretože je to Francúz. Sledoval som všetky jeho zápasy. Potom som sledoval všetky duely svojho idola Cristiana Ronalda, ale to už teraz nemôžem, pretože som predsa profesionál."

O vyčkávaní: "Bol som si istý, že môj čas príde, Madrid bol pre mňa jedinou možnosťou. Mal som veľa ponúk z iných klubov, ale v hlave som mal jasno, že to bude Real."

O prezidentovi Florentinovi Pérezovi: "Od prvého dňa mi veril a pomáhal mne aj celej mojej rodine. Nie som len futbalista, som v prvom rade človek a cítiť, že je šéf s vami, je dobré pre začiatok novej etapy."

Mbappé a jeho štatistiky.
Mbappé a jeho štatistiky.Flashscore

O láske od madridských fanúšikov: "Je až neuveriteľné, akú lásku a náklonnosť mi všetci madridskí priaznivci dávajú bez toho, aby som doteraz bol hráčom Realu. Naozaj tu chcem dokázať veľké veci."

O debute: "Uvidíme, ako to vyjde. Dnes ráno som hovoril s lekármi, budem pracovať na tom, aby som bol pripravený na Superpohár."

O Cristianovi Ronaldovi: "V detstve bol mojím idolom, dal mi radu, aby som tvrdo pracoval a vždy k futbalu pristupoval s vášňou. Svoj odkaz, vo futbale aj v Reale Madrid, posunul aj na posledných majstrovstvách Európy."

O Viníciusovi a Rodrygovi: "Obaja sú jedineční hráči. Nemyslím si, že by som mal problém hrať s Viníciusom, teraz som tu a musím sa prispôsobiť tímu."

O čísle 9: "Máme tu Luku Modriča, ktorý s desiatkou vyhral Zlatú loptu a všeobecne s Realom víťazil všade, kde sa len dalo. Som hrdý na to, že mu môžem byť nablízku. Nevidím to, čo je za mnou, len to, čo je predo mnou."

O spomienke na to, keď ako chlapec prišiel do Madridu: "Pamätám si, že som bol veľmi nadšený, sledoval som vtedy všetky zápasy. Preto som tiež dnes chcel hovoriť s miestnymi deťmi, pretože ony sú budúcnosťou sveta. Vďaka dnešnej prezentácii odídu zo štadióna s množstvom snov. Nezáleží na tom, či vám povedia, že je to nemožné."

O plynulej španielčine: "Začal som v škole a učil som sa ju naplno, pretože som vedel, že môj sen je hrať za Real Madrid. Musím sa ešte veľa vecí naučiť, ale budem sa zlepšovať. Nebojím sa robiť chyby."

O tom, čo mu hovoria jeho francúzski spoluhráči: "Povedali mi, že neexistuje klub ako je Real Madrid. Že je to jedinečná skúsenosť. Keď máte možnosť zažiť to, musíte ju využiť. Som veľmi šťastný, že som teraz súčasťou veľkej rodiny Realu Madrid."

O čase na hernú adaptáciu: "Poznám všetkých spoluhráčov, ale musím hlbšie preniknúť do ich pohybu na ihrisku, prihrávok a automatizmov, ktoré robia. Je dôležité, aby som spoznal aj osobnosť každého z nich. Nie som tu len pre to, aby som dával góly a potom šiel domov. "

O dnešnom dni: "Spal som hodinu a pol, prebudil sa s veľkým tlakom, aby som si užil každú sekundu. Môžem povedať, že som urobil všetko, čo som chcel."

O Endrickovi: "Jeho povesť je veľmi dobrá. Nevidel som ho veľmi hrať, ale som si istý, že je to talent. Podpísal zmluvu s Madridom. Bude sa musieť učiť, ale ak bude potrebovať radu a pomoc, som tu pre neho."