Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé spasil trápiaci sa Real Madrid, rozhodol o víťazstve proti Betisu

Mbappé sa stal hrdinom Realu Madrid.
Mbappé sa stal hrdinom Realu Madrid.Profimedia / ČTK / AP / Pablo Garcia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v nedeľnom zápase 4. kola španielskej La Ligy proti Betisu. Zažiarila letná akvizícia Kylian Mbappé (25). Francúz sa postaral o oba góly svojho tímu. Girona uspela na trávniku Sevilly.

Real Madrid - Real Betis 2:0

Real Madrid nezažíva úplne ideálny vstup do sezóny a aj proti Betisu sa dlho trápil. Ťažko sa dostával cez pozornú obranu súpera, ktorú síce prekvapil strelou do tyče Vinícius, ale gólu sa favorit dočkal až v 67. minúte, keď Valverde skvelou pätičkou poslal kolmicu do pokutového územia a Kylian Mbappé sa zoči-voči brankárovi nepomýlil.

Hviezdny francúzsky útočník zaknihoval svoj premiérový gól v La Lige a celkovo druhý vo farbách bieleho baletu. O chvíľu neskôr pridal aj druhý zásah, keď Vinícius získal pokutový kop a loptu na biely bod si postavila práve letná posila z PSG. Na dvadsiaty hetrik kariéry nedosiahol, pred koncom ho nahradil Modrič.

Predtým ako sa Mbappé presadil, tak vystrelil osemkrát na bránu, šesťkrát mimo nej a v desiatich prípadoch boli jeho strely zablokované. Celkovo teda vyslal 24 pokusov a až na 25. mu to padlo. Stal sa štvrtým hráčom Realu v 21. storočí, ktorý v stretnutí, keď sa presadil v La Lige prvý raz zaznamenal viac ako jeden zásah.

Dokázali to aj Cristiano Ronaldo, Javier Hernández a Ruud van Nisterlooy dokonca zaznamenal hetrik. Za hostí debutoval mladý brazílsky útočník Vitor Roque, ktorý nedávno prišiel z Barcelony.

Real Madrid natiahol sériu bez prehry proti tomuto súperovi na deväť bodov, predošlé tri skončili remízou a v tabuľke poskočil na druhé miesto, má osem bodov, zatiaľ čo vedúca Barcelona získala o štyri viac. Betis je bez výhry na sedemnástej priečke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Girona 0:2

Krajný obranca Miguel Gutiérrez pripravil prvý gól Girony, čo znamená, že od začiatku sezóny 2022/23 má v La Lige na konte už štyri góly a jedenásť asistencií, vďaka čomu je v tomto ohľade najlepším obrancom. Na druhom mieste sa nachádza Óscar de Marcos (2+12).

Do streleckej listiny sa zapísal najskôr Ivan Martín a následne z pokutového kopu Abel Ruíz, ktorý sa presadil v druhom stretnutí po sebe. Girona zdolala Sevillu už šiesty raz po sebe a nachádza sa na štvrtom mieste tabuľky, zatiaľ čo domáci tréner Garcia Pimienta stále čaká na prvú výhru. Andalúzsky je dokonca predposledný.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Alavés - Las Palmas 2:0

Osasuna - Celta Vigo 3:2

Getafe - Real Sociedad 0:0