Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Míchel sa naďalej vyhýba debate o titule. Girona pod ním tvorí históriu

Míchel ocenil mentalitu svojich zverencov.
Míchel ocenil mentalitu svojich zverencov.AFP
Tréner Girony Míchel (48) sa po pondelkovej výhre 3:0 nad Alavésom zdráhal hovoriť o titulovom boji. Prekvapujúci líder španielskej ligy má po 17. kole dvojbodový náskok pred druhým Realom Madrid. Obhajca titulu Barcelona dokonca stráca deväť bodov. Podľa Míchelovho názoru môže jeho tím začať snívať o udržaní prvej priečky najskôr po 30. kole, ak zostane v tabuľke na súčasnej pozícii.

Girona - Alavés 3:0

Útočník Artem Dovbyk, s 10 gólmi druhý najlepší strelec La Ligy, zabezpečil dvoma zásahmi víťazstvo Girony v pondelkovom zápase. Jeden gól pridal aj stredopoliar Portu. Katalánsky klub neprehral jedenásty súťažný súboj po sebe a potvrdil, že so 41 gólmi má najlepšiu ofenzívu v súťaži.

"Hráme na úrovni Realu, Barcelony, Atlética. Kluby, ktoré vyhrávajú tituly. Moji hráči tvoria históriu, zatiaľ sa môžeme rovnať všetkým veľkým tímom," ocenil Míchel na pozápasovej tlačovej konferencii.

Girona má na konte 44 bodov, o päť menej ako za celú minulú sezónu, v ktorej skončila na 10. mieste. Rovnaký počet po 17. kole stačil na zisk španielskeho titulu v troch z posledných štyroch prípadov.

"Všetky veľké tímy ešte nazbierajú veľa bodov. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, kde sa budeme nachádzať v tabuľke po 30. kole. Nehľadíme príliš do budúcnosti, zaujíma nás len najbližší duel, v Betise to bude veľmi ťažké," zdôraznil španielsky tréner.

V posledných dvanástich kolách jeho tím prehrával hneď v siedmich z nich, napriek tomu z nepriaznivej situácie vyťažil šesť víťazstiev. Podľahli iba Realu, čo je jediná prehra Girony v tejto sezóne.

"V minulom kole sme vyhrali v Barcelone, darí sa nám, veľa ľudí nás chváli. V niektorých zápasoch sme mohli prehrať, ale hráči ukazujú skvelú mentalitu, nikdy sa nevzdávajú. To nám dáva nádej do zvyšku ročníka," uzavrel Míchel.