Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Milimeter od trénovania Barcelony. Nový kouč Sevilly bol blízko k práci pre slávnu značku

Sevilla verí v schopnosti Garcíu Pimientu.
Sevilla verí v schopnosti Garcíu Pimientu.AFP
V stredu bol Javier García Pimienta (49) oficiálne predstavený ako nový tréner Sevilly, stalo sa tak po oznámení jeho príchodu minulý víkend. Španiel je šiestym koučom klubu za menej ako dva roky. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán veria, že lodivod by pri mužstve mohol zostať dlhšie a byť s ním úspešný.

Športový riaditeľ Sevilly Victor Orta sa počas tlačovej konferencie vyjadril o novom kormidelníkovi veľmi pozitívne. Podľa periodika Mundo Deportivo funkcionár vyjadril presvedčenie, že našiel perfektnú voľbu na nástupcu Quiqueho Sáncheza Floresa, ktorý v klube skončil pred pár dňami na konci nedávno uplynulej sezóny.

"Veľmi sa teším z toho, čo príde. Myslím si, že sme pre túto chvíľu našli perfektného trénera. Pimienta bol jeden milimeter vzdialený od toho, aby bol v minulosti koučom prvého tímu Barcelony. Mám pocit, že k nám prišiel v ideálnom čase svojej kariéry. Myslím, že sa cíti pripravený," uviedol Orta. 

Nový šéf lavičky Los Rojiblancos bol hlavným kormidelníkom rezervného mužstva Barcelony až do júna 2021, keď ho klubový prezident Joan Laporta prekvapivo odvolal. Od januára 2022 pôsobil v Las Palmas a teraz začína ďalšiu kapitolu svojej manažérskej cesty.