Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Modrič ako víno. Človek najvyššieho kalibru, je mi cťou trénovať ho, chváli Ancelotti

Modrič neprestáva udivovať futbalový svet.
Modrič neprestáva udivovať futbalový svet.REUTERS / Miguel Vidal
Carlo Ancelotti (65) opäť hľadal slová chvály pre stredopoliara Luku Modriča (39). Skúsený Chorvát sa po príchode na hraciu plochu blysol skvelou asistenciou na víťazný gól Viníciusa Júniora (24) a okrem toho zaknihoval aj cenný kariérny míľnik. Favorit tesne triumfoval v náročnom zápase na pôde Celty Vigo.

Ďalekonosná trefa Mbappého poslala v 20. minúte Real do vedenia. Krátko po zmene strán vyrovnal po ukážkovom protiútoku švédsky útočník Swedberg. Onedlho sa na ihrisku objavil už aj Modrič a o tri minúty neskôr vyčaroval prienikovú prihrávku pre Viníciusa, ktorý rozhodol o zisku troch bodov.

"Je mi cťou trénovať Modriča a pracovať s ním. Všetko, čo dokázal, dosiahol vďaka tomu, že je fantastický profesionál a človek najvyššieho kalibru," povedal Ancelotti o futbalistovi, ktorý prekonal zápis ikonického Ferenca Puskása z roku 1966. Vo veku 39 rokov a 40 dní sa totiž stal najstarším hráčom v histórii klubu.

"Keď súper vyrovnal, naše zmeny dodali tímu novú energiu. Je to veľmi dôležité víťazstvo. Dva veľkolepé góly od hráčov, ktorí od prípravy až po zakončenie ukázali, že majú úžasný talent. Trénujú naozaj tvrdo a počas reprezentačnej prestávky vynaložili veľké úsilie na zlepšenie, musíme v tom pokračovať," pokračoval Talian vo velebení.

"Mužstvo bolo odhodlané celý zápas, Celta hrala dobre a intenzívne, tri body sme získali vďaka fantastickej prihrávke Modriča, má kvalitu a vždy prispeje. Nezáleží na tom, či nastúpi alebo príde z lavičky... vždy nám pomôže. Prišiel v ťažkej chvíli a zmenil scenár," dodal Ancelotti.

Los Blancos sú v tabuľke La Ligy na druhom mieste s 24 bodmi, vyrovnali sa tým vedúcej Barcelone, ktorá má zápas k dobru - v nedeľu hostí Sevillu. V utorok pricestuje do Madridu Dortmund na súboj Ligy majstrov a v sobotu je na programe sviatok španielskeho futbalu v podobe slávneho El Clásica.

Celta Vigo - Real 1:2