Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Môžeme zažiť ďalšiu skvelú sezónu. Cieľom je rast klubu, ctiť jeho farby, vraví tréner Girony

Mužstvo kouča Míchela okúsi aj súboje v Lige majstrov.
Mužstvo kouča Míchela okúsi aj súboje v Lige majstrov.Reuters
Tréner Girony Míchel (48) je aj vzhľadom na vydarenú uplynulú sezónu optimistický. Španielsky kouč verí, že jeho mužstvo má šancu pokračovať v podobných výkonoch aj v nasledujúcom ročníku La Ligy, ktorý sa pre tamojší tím začína vo štvrtok 15. augusta na pôde Betisu.

Tretím miestom v ligovom kolotoči 2023/24 (najlepšie umiestnenie v dejinách klubu) si Girona zabezpečila historicky prvú ochutnávku hlavnej fázy Ligy majstrov. Aj keď na konci stratila moment prekvapenia, Míchel je presvedčený, že káder bude pokračovať vzostupným smerom.

"Nemám krištáľovú guľu, aby som vedel, kde sa budeme nachádzať na konci ročníka, ale som presvedčený, že s kolektívnym myslením v obrane a útoku budeme mať skvelú sezónu," povedal na tlačovej konferencii a dodal:

"Cieľom je rast klubu a vždy ctiť jeho farby. Všetci hráči, ktorí sú tu, musia byť futbalistami, ktorí majú tento pocit a chápu, že hrať tu je zdrojom hrdosti a že to robia pre našich ľudí. To je cieľ, ktorý máme ako klub. Rast, rast a rast."

Španiel dodal, že stále očakáva príchod nových posíl pred uzavretím letného prestupového obdobia na konci augusta. Napriek tomu, že Girona je podporovaná bohatstvom svojich majiteľov z Abú Dabí, funguje na inom finančnom systéme v porovnaní s anglickým majstrom Manchestrom City, ktorý je výkladnou skriňou City Football Group.

Míchel, ktorého projekt bol postavený na mladom mužstve s útočným štýlom, stratil niekoľko kľúčových hráčov vrátane krídelníka Savinha, ktorý prestúpil práve do Citizens. Útočník Arťom Dovbyk odišiel do AS Rím a univerzálny stredopoliar Aleix García sa upísal bundesligovému majstrovi z Leverkusenu.

Aby toho nebolo málo, pred náročným súbojom na pôde Betisu budú chýbať minimálne traja hráči, ktorí majú virózu. "Športové vedenie a ja máme rovnaký pohľad na vec. Je pravda, že proces bol komplikovaný a ťažký, pretože odišli dôležití hráči, mali sme problémy počas medzisezónneho obdobia a teraz s týmto vírusom. Som však presvedčený, že vytvoríme najlepšie možné mužstvo," vyhlásil Míchel.

Betis - Girona (štvrtok, 21:30)