Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na ihrisku bol minútu. Barcelonu spasil 17-ročný tínedžer, Girona sa dotiahla na Real

Barcelona má poriadne nečakaného hrdinu.
Barcelona má poriadne nečakaného hrdinu.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona vyhrali v zápase 10. kola španielskej La Ligy proti Bilbau tesne 1:0. Girona sa dotiahla na prvý Real Madrid, oba celky majú zhodne 25 bodov.

FC Barcelona - Athletic Bilbao 1:0

Barcelona v domácom prostredí dlho nedokázala nájsť recept na výborne chytajúceho Simóna, ktorý držal Bilbao v hre o body. Tréner Xavi však v 79. minúte poslal do hry do jeho premiérového zápasu na seniorskej úrovni mladíka menom Marc Guiu. Tento 17-ročný útočník bol na trávniku zhruba minútu, keď ho našiel Félix a zapísal sa ako jediný do listiny strelcov. Pri svojom debute navyše videl aj žltú kartu.

Len do svojho štvrtého zápasu a druhého v základnej zostave nastúpil domáci obranca Martínez. Ten v lete prišiel práve z Bilbaa, kde strávil šesť rokov, takže to bol pre neho špeciálny duel.

"Blaugranas" sú po nekompletnom programe desiatich kôl La Ligy na treťom mieste so ziskom 24 bodov, čo je o jeden menej ako má prvý Real Madrid a aj druhá Girona. Barcelona ako jediný tím v súťaži stále neprehrala. Najťažšia skúška ju ale čaká o týždeň, keď je na programe El Clásico.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Girona - Almería 5:2

Girona mala proti poslednému tímu tabuľky veľkú šancu dotiahnuť sa bodovo na prvý Real Madrid, ale začala veľmi zle. Brazílčan Baptistao otvoril skóre v druhej minúte a následne ho aj zvýšil. Prekvapenie sa nakoniec nezrodilo, keďže favorit ešte do prestávky otočil výsledok na 3:2 a po zmene strán ho zvýšil na konečných 5:2. Dva razy sa presadil ukrajinský útočník Dovbyk, na konte má už päť zásahov a dve asistencie. Štatistiky si zlepšil aj Sávio (3+4). Girona má teda 25 bodov, rovnako ako "Biely balet", ale o niečo horšie skóre. Disponuje však najlepšou ofenzívou v lige (24 gólov).

Almería je naďalej na dvadsiatej priečke, ako jediný tím ešte nevyhrala. Slovenský stredopoliar Martin Šviderský pre zranenie kolena opäť nefiguroval na zápasovej súpiske hostí.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Villarreal - Alavés 1:1

Villarreal len potvrdzuje, že úvod sezóny mu nevychádza podľa predstáv, pretože nevyhral už piaty duel po sebe a nachádza sa na štrnástom mieste, kde má rovnaký počet deviatich bodov ako šestnásty Alavés. "Žltá ponorka" za uplynulý mesiac získala iba tri z pätnástich možných bodov. Remízu pritom zachraňoval Moreno, ktorý po zranení strelil druhý gól v druhom stretnutí po sebe. Za hostí sa presadil mladík Samu, ten hosťuje z Atlética.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Las Palmas - Rayo Vallecano 0:1

V prvom polčase zahodil pokutový kop domáci Munir. Las Palmas to muselo ľutovať o to viac, že v nadstavení druhého dejstva na druhej stranou penaltou nepohrdol Bébé, čím rozhodol zápas. Nič na tom nezmenilia ani následná červená karta Valentína z Raya. Madridský tím poskočil už na siedme miesto a ťahá sériu šiestich duelov bez prehry, počas ktorej dvakrát vyhral a v štyroch prípadoch remizoval. Domáci nováčik je dvanásty, ukončil krátku sériu dvoch výhier.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore