Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Navas nevylúčil skorší koniec kariéry. Bolesť je väčšia a intenzívnejšia, opisuje

Navas bojuje s vlastným telom.
Navas bojuje s vlastným telom.PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia
Jesús Navas v lete triumfoval so španielskou reprezentáciou na majstrovstvách Európy, potom ukončil kariéru v národnom tíme a teraz sa pripravuje na definitívne lúčenie. Kapitán Sevilly a hrajúca legenda čoskoro zavesí kopačky na klinec, z dôvodu pretrvávajúcich zdravotných problémov by sa tak mohlo stať skôr, ako sa pôvodne plánovalo.

Navas v novembri dovŕši 39 rokov a už niekoľko rokov ho limitujú chronické problémy s bedrovým kĺbom. V máji po menšej kontroverzii dostal v Seville doživotný kontrakt a v kariére mal pokračovať do konca decembra.

"Snáď to vydržím do decembra," dúfa Navas. "Každý duel je pre mňa ťažší. V tejto situácii som už niekoľko rokov, ale bolesť je väčšia a intenzívnejšia. Všetko je komplikovanejšie, dva alebo tri dni po zápase nie som schopný normálne chodiť," opisuje.

"Druhá polovica ročníka 2024 je pre mňa obrovskou výzvou, chcel som byť s tímom. Dúfam, že to zvládnem do decembra, lenže ide o zdravotné problémy a vyrovnávam sa s nimi komplikovanejším spôsobom. Navyše si nemôžem užívať čas so svojimi deťmi," dodal.

Navas začal svoju futbalovú kariéru v Seville a s výnimkou štvorročného pôsobenia v Manchestri City zasvätil klubu celú svoju aktívnu kariéru. Ako krídelník a v posledných rokoch krajný obranca si pripísal 692 štartov, strelil 38 gólov a svojim spoluhráčom pripravil 119 asistencií.

História Navasových zranení.
História Navasových zranení.Flashscore

Minulý týždeň sa Navas stal najstarším strelcom v histórii klubu, keď strelil jediný gól pri víťazstve nad Getafe. Jeho tím odohrá ďalší zápas v sobotu večer na pôde Deportiva Alavés.

"O jeho problémoch vieme dlhodobo. Dnes cítil bolesť, zajtra sa môže cítiť oveľa lepšie, ale v každom prípade s nami na zápas pocestuje. Má právo urobiť rozhodnutie a my to musíme rešpektovať. Klubu sa nedarilo, on chce pomôcť a snaží sa, pokojne by mohol hrať do 45 rokov, ale zdraviu nerozkážeme. Stanovil si termín do decembra a ja by som chcel využiť jeho služby do konca roka. Ak sa rozhodne skončiť zajtra, budeme to musieť rešpektovať," povedal na túto tému tréner Xavier García Pimienta.