Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stred poľa Barcelony posilní Oriol Romeu. Do klubu sa vracia po 12 rokoch

Romeu sa vracia späť.
Romeu sa vracia späť.FC Barcelona
Barcelona úspešne pokračuje v budovaní kádra hodného obhajoby španielskeho titulu i dosiahnutia vyšších cieľov. S klubom z Camp Nou sa na prestupe dohodol Oriol Romeu (31).

Koniec jedného z najčítanejších románov tohto leta. Katalánci po niekoľkých týždňoch fám dokončili príchod španielskeho stredopoliara. Romeu zažil výbornú sezónu s Gironou, teraz sa vracia do svojho bývalého domova. Na pleciach však bude mať ťažké bremeno - nahradiť Sergia Busquetsa.

Po získaní Ilkaya Gündogana a Iñiga Martíneza ekonomická realita prinútila Barcelonu hľadať "lacný" podpis . Predstavou klubu je, aby hráč, ktorý tamojšie prostredie pozná z pôsobenia v rokoch 2004 až 2011, odcestoval s kádrom na turné do USA.

Xavi potrebuje, aby sa čo najskôr prispôsobil jeho systému. Futbalista hráva na pozícii, ktorá je pre štýl hry "Blaugranas" dlhodobo kľúčová. Trénerský štáb navyše zdôraznil, že v mužstve nebola prirodzená alternatíva za spomínaného Busquetsa.

Cena prestup Romeua, ktorý podpíše zmluvu do roku 2026 s výkupnou klauzulou v hodnote 400 miliónov eur, sa pohybuje v rozmedzí piatich až šiestich miliónov eur. Barcelona oznámila aj zapožičanie Pabla Torreho svojim susedom z Girony, práve odtiaľ prišla ich najnovšia akvizícia.