Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat do Madridu po štyroch rokoch. James Rodríguez sa upísal Vallecanu

James pózuje v novom drese.
James pózuje v novom drese.X: @RayoVallecano
Kapitán kolumbijskej futbalovej reprezentácie James Rodríguez (33) sa po štyroch rokoch vracia do Madridu a namiesto slávneho Realu bude obliekať dres skromnejšieho Rayo Vallecano. Španielsky tím v pondelok oznámil, že s ofenzívnym stredopoliarom podpísal zmluvu, ktorej dĺžku nešpecifikoval.

Rodríguez prišiel do Vallecana ako voľný hráč po skončení kontraktu so Sao Paulom. Po majstrovstvách sveta 2014, kde sa stal najlepším strelcom, bol šesť rokov hráčom Realu Madrid. S bielym baletom zdvihol nad hlavu dva španielske tituly a dva triumfy v Lige majstrov.

K návratu do Európy mu pomohol úspešný turnaj Copa América, na ktorom patril v drese Kolumbie k lídrom tímu. Gólom a šiestimi asistenciami prispel k postupu do finále a bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Na vrchol však krajinu nedotiahol, proti bola Argentína s Messim.

Futbalista s vychýrenou ľavou nohou hral aj za Porto, Monako, Bayern Mníchov, Everton, katarský Rajan či Olympiakos Pireus. Rodríguez odohral za kolumbijskú reprezentáciu 106 zápasov a strelil 28 gólov.