Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepomáhajú ani dohovory od Ancelottiho. Správanie Viníciusa môže byť pre Real problémom

Vinícius je opäť stredobodom negatívnej pozornosti.
Vinícius je opäť stredobodom negatívnej pozornosti.ALBERTO GARDINNurPhotoNurPhoto via AFP
Hráči Realu Madrid boli po súboji s Alavésom nahnevaní, že im hlavný rozhodca udelil tri žlté karty za verbálny nesúhlas. Na druhej strane bolo pobúrenie protivníka ešte väčšie, pretože Endrick (18) sa vyhol červenej karte za kopnutie súpera a Vinícius Júnior (24) ušiel druhému žltému trestu za nevhodné reči.

Tréner Carlo Ancelotti svojim hráčom po zápase s Alavésom verejne povedal, že musia prestať s podobnými sťažnosťami na ihrisku, nestalo sa im to totiž prvýkrát. Najviac zbytočných slov zvykne mať práve Vinícius. Brazílčan mal šťastie, že sa vyhol druhej žltej karte za očividný nesúhlas so šesťminútovým nadstavením duelu, pričom sa smial sa do tváre štvrtého arbitra a sarkasticky tlieskal.

Diario AS poukazuje na to, že Vinícius má vo svojej kariére 49 žltých kariet, ale vylúčený bol iba dvakrát, raz ešte v drese mládežníckej Castilly a raz za seniorov proti Valencii, túto červenú kartu však disciplinárna komisia následne zrušila. Existujú určité obavy, že jeho krátka zápalná šnúra môže byť pre Real problémom v nedeľu večer počas mestského derby na štadióne Atlética.

Podľa španielskeho denníka Sport sa Ancelotti individuálne snažil pomôcť brazílskemu krídelníkovi s jeho správaním na ihrisku a súkromne s ním hovoril o rizikách, ktoré prinášajú protesty proti rozhodcom. Asistent trénera Davide Ancelotti urobil to isté, ale nič z toho nemalo pozitívny vplyv. Zmeniť tento aspekt jeho pôsobenia sa teda zdá byť viac než náročné.

V niekoľkých prípadoch bolo zjavné, že z vyčíňania Viníciusa sú frustrovaní aj jeho spoluhráči, prirodzene sa obávajú, že sa dostane do väčších problémov, ktoré im rozhodne neuľahčia pôsobenie na hracej ploche.

Pocit nespravodlivosti v ňom možno zovrie skôr aj preto, že už viackrát bol terčom rasizmu a nadávok zo strany divákov. Ancelotti však poznamenal, že rodák z Ria de Janeiro sa bude musieť upokojiť bez ohľadu na to, čo sa v minulosti stalo, pretože každý rozhodca ho za podobné výstrelky odmení žltou kartou.