Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie sme tímom, akým sme boli vlani. Veci sa dejú z nejakého dôvodu, hlási tréner Girony

Míchela čaká špeciálny duel.
Míchela čaká špeciálny duel.David Aliaga / NurPhoto via AFP
V uplynulej sezóne bola Girona jedným z najväčších prekvapení nielen španielskeho, ale aj európskeho futbalu. Tréner Míchel (48) teraz cíti, že jeho výber už nie je tým istým tímom a musí znovu objaviť svoju stratenú identitu.

Nie je to tak dávno, čo Girona ponúkla futbalovému svetu jeden z najzaujímavejších príbehov, keď sa väčšinu sezóny bila o čelo tabuľky La Ligy so španielskymi gigantmi Realom Madrid a Barcelonou a nakoniec skončila tretia.

Počas leta však katalánsky celok prišiel o najlepšieho strelca súťaže Arťoma Dovbyka či dôležitého stredopoliara Aleixa Garcíu. Pred stredajším privítaním desiateho Raya Vallecano ťahajú Gironistes šnúru troch prehier v súťažných dueloch a nachádzajú sa na 12. mieste

"Veci sa dejú z nejakého dôvodu. Naša realita je taká, že sme prehrali tri zápasy v rade a je to ťažké, pretože ľudia očakávajú, že mužstvo vyhrá. Momentálne nie sme tímom, akým sme boli vlani, sme iným mužstvom," uviedol kouč Míchel.

Výsledky ostatných duelov Girony.
Výsledky ostatných duelov Girony.Flashscore

"S loptou súperovi neubližujeme, a to znamená, že trpíme. Musíme hrať s menším počtom dotykov a vedieť zamieriť dopredu, na to potrebujeme vysokú intenzitu. Je to stroj, ktorý musí teraz fungovať," dodal možný kľúč k zlepšeniu.

Po zranení členka je k dispozícii už aj krídelník Portu, vďaka čomu má Michel stopercentne fit káder. Španiel sa pripravuje na stretnutie s klubom, v ktorom strávil väčšinu svojej hráčskej kariéry a urobil v ňom aj svoje prvé trénerské kroky.

"Je to špeciálny zápas, ktorý si nikdy neužijem. Vždy to tak bude. Rayo je klub, v ktorom som žil a môj život je vo Vallecase. Je to skvelý tím v každom ohľade, majú vyššiu intenzitu ako ktokoľvek iný. Nie je ľahké vytvoriť si proti nim šance na skórovanie," povedal o svojom najbližšom oponentovi.

Girona - Rayo Vallecano (19:00)