Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nová éra sa začína. Barcelona oznámila dohodu s Flickom

Hansi Flick je novým trénerom Barcelony.
Hansi Flick je novým trénerom Barcelony.Profimedia
Futbalistov Barcelony bude po odchode Xaviho (44) trénovať Hansi Flick (59). Bývalý tréner Hoffenheimu, Bayernu Mníchov a nemeckej reprezentácie mal s katalánskym klubom podpísať zmluvu do roku 2026. Nemecký kouč si ako asistentov privedie Marcusa Sorga a Toniho Tapaloviča.

Flick naposledy viedol nemeckú reprezentáciu, s ktorou skončil v skupinovej fáze na majstrovstvách sveta v Katare a vlani v septembri bol odvolaný po debakli 1:4 s Japonskom. S Bayernom získal dva tituly a vyhral Ligu majstrov.

V Barcelone nahradí Xaviho Hernándeza. Majster sveta a Európy pôvodne v januári oznámil, že po sezóne ukončí kariéru, ale pred mesiacom sa s klubom dohodol, že dodrží ešte zostávajúci ročný kontrakt. Pred niekoľkými dňami sa však vedenie napokon predsa len rozhodlo predčasne dohodu s legendárnym stredopoliarom ukončiť.

Predchádzajúci nemecký kormidelník, ktorý viedol Barcelonu, bol v rokoch 1981 až 1983 Udo Lattek. Pred ním stál na lavičke katalánskeho celku v sezóne 75/76 Hannes Weisweiler. 

Pred Flickovým oznámením vydal klub vyhlásenie, v ktorom oznámil rozhodnutie rozviazať s Xavim zmluvu. "Klub sa chce verejne poďakovať Xavimu a zvyšku jeho trénerského štábu za ich odhodlanie, obetavosť a veľkorysosť a za pomoc pri dosiahnutí dohody o rozviazaní zmluvy. Okrem toho mu želáme veľa úspechov v budúcnosti na osobnej aj profesionálnej úrovni," uvádza sa vo vyhlásení.