Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nútený koniec kariéry Alabu? Nezmysel, zotavovanie prebieha podľa plánu, tvrdí Romano

Aktualizované
Alabu trápia zdravotné problémy.
Alabu trápia zdravotné problémy.SOPA Images / Sipa Press / Profimedia
David Alaba (32) pauzuje od decembra minulého roka so zraneným kolenom, svoj návrat musel niekoľkokrát odložiť a ani v súčasnosti nie je v poriadku. Médiá tak začali špekulovať o tom, kedy sa rakúsky futbalista opäť objaví na trávniku, nevylučovali ani najhorší scenár. Podobné názory však poprel vo futbalovom svete dobre známy a osvedčený Fabrizio Romano (31).

Futbalista je mimo hry od decembrového súboja s Villarrealom, počas ktorého si roztrhol predný skrížený väz a poškodil meniskus. O niekoľko dní podstúpil operáciu a v máji 2024 sa podrobil ďalšiemu zákroku.

Pred niekoľkými dňami sa v Španielsku objavili informácie o ďalšom odklade návratu na január 2025, a to na základe udalostí z druhej polovice minulého týždňa. Alaba začal s ľahkým tréningom vo štvrtok a odvtedy sa opakovane sťažoval na bolesti spôsobené trením chrupavky o kosť. V krajnom prípade to údajne mohlo viesť aj k predčasnému ukončeniu kariéry.

Spomínaný Romano však uviedol, že na správach o tom, že Alaba bude nútený odísť do predčasného dôchodku, nie je absolútne nič pravdy. Talian podobné správy označil za nezmysly. Zotavovanie obrancu má prebiehať podľa plánu Realu Madrid a aj keď došlo k miernemu oneskoreniu, existuje možnosť, že hráč bude čoskoro v poriadku. Lekári a kondiční tréneri sú s liečebným procesom spokojní.

Novinár tiež dodáva, že samotný hráč je pozitívne naladený a cíti sa dobre. Zatiaľ nie je isté, či Los Blancos budú na zimnom prestupovom trhu hľadať novú posilu, alebo radšej počkajú, kým si Alaba nájde cestu späť do tímu Carla Ancelottiho.

Rakúšan prešiel mládežníckymi akadémiami Austrie Viedeň i Bayernu Mníchov a v prvom tíme bavorského klubu strávil viac ako desať rokov, než v júli 2021 prijal ponuku Realu. Desaťnásobný rakúsky Futbalista roka sa stal desaťkrát nemeckým majstrom, na konte má dva španielske tituly a štyrikrát zdvihol nad hlavu trofej Ligy majstrov. V reprezentácii si odkrútil 105 štartov a zaznamenal 15 gólov.