Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odchod do Arábie sa nekoná, Sevilla hlási návrat Ramosa

Aktualizované
Skúsený obranca pózuje s novým dresom.
Skúsený obranca pózuje s novým dresom.SevillaFC
Celé leto sa o budúcnosti Sergia Ramosa (37) veľa nevedelo, ale v nedeľu sa všetko závratne urýchlilo. Turecký Galatasaray stále čakal a dohoda so saudským Al-Ittihadom bola na spadnutie. Rodák z Camasu sa napokon ale vracia do Sevilly, odkiaľ v roku 2005 odišiel do Realu Madrid za 27 miliónov eur. Keďže bol v pozícii voľného hráča, presun sa uskutočnil po konci letného prestupového obdobia.

Sergio Ramos prijal rozhodnutie o svojej budúcnosti s nadšením. Záujem prejavilo mnoho klubov, ale jeho vysoké finančné požiadavky odradili všetkých okrem Arabov. Hoci jeho zámerom nebolo pôsobiť v Saudi Pro League, na poslednú chvíľu sa rozhodol prijať ponuku Al Ittihadu a a zahrať si po boku priateľa Karima Benzemu.

Keď už bolo všetko pripravené na uzavretie kontraktu so saudským klubom, Sevilla, ktorá ešte donedávna nemala v úmysle podpísať Ramosa (čo priznal aj jej prezident Pepe Castro), zmenila názor a zavolala skúsenému obrancovi. Tento telefonát zastavil plánovaný odchod k Saudom.

Čísla Sergia Ramosa.
Čísla Sergia Ramosa.Flashscore

Je zrejmé, že v Andalúzii mu budú platiť o dosť menej ako v Arábii, ale návrat domov bol vždy jeho snom. Po odchode z PSG je to jediný klub, s ktorým ekonomická dohoda nemala byť problémom. Emocionálna stránka toho, že bude môcť byť so svojou rodinou, prevažuje nad tou finančnou.

Podľa zdrojov blízkych rokovaniam podpíše zmluvu na dva roky a bude poberať najnižší plat, aký mal od svojho odchodu pred 18 rokmi. "Som rád, že som späť. Je to výnimočný deň. Vždy je radosť vrátiť sa domov. Chcem sa čo najskôr zapojiť do hry," povedal Ramos predtým, ako sa podrobil lekárskej prehliadke.

Nová posila Sevilly sa vracia do La Ligy so zaujímavými štatistikami. V 508 zápasoch najvyššej španielskej súťaže strelil až 74 gólov, čo z neho robí najgólovejšieho obrancu v 21. storočí. Na konte má o 43 zásahov viac než Andoni Iraola a Gerard Piqué (31). Na základe odohraných duelov mu v historickej tabuľke patrí desiata priečka. Ak nastúpi do dvoch duelov, prekoná deviateho Ikera Casillasa.