Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odišiel som v správnej chvíli. Real Madrid je najlepší tím na svete, hlási Benzema

Benzema neľutuje načasovanie odchodu z Realu.
Benzema neľutuje načasovanie odchodu z Realu.Profimedia
Svoj posledný zápas v drese Realu Madrid odohral 4. júna 2023. Po viac ako roku sa Karim Benzema (36) vyjadril, že odchod zo španielskeho veľkoklubu bol dobrou voľbou v správnom čase.

Benzema sa s fanúšikmi tímu Los Blancos rozlúčil domácim duelom proti Bilbau, v ktorom penaltovým zásahom zariadil remízu 1:1. Francúzsky futbalista následne uzavrel oponu svojej neuveriteľnej časti kariéry v hlavnom meste Španielska.

V drese tamojšieho giganta okrem iného vyhral štyri tituly v La Lige, tri trofeje zo Španielskeho pohára a päť z Ligy majstrov UEFA. Najlepším súťažným ročníkom Francúza bola sezóna 2022/23, počas ktorej zaznamenal 44 gólov v 46 zápasoch.

Rozhodnutie odísť z Madridu bolo prekvapením, ale takisto bolo prijaté ako súčasť klubovej stratégie pre hráčov starších ako 30 rokov. Rodák z Lyonu zamieril do Saudi Pro League a do dresu klubu Al-Ittihad. Aj keď sa tamojšiemu mužstvu nepodarilo obhájiť ligový titul, Benzema krok opustiť Real neľutuje.

"Hráči prichádzajú a odchádzajú. V Reale je to tak, vždy sa to stane. Bola to správna chvíľa odísť, pozerám sa späť a cítim sa šťastne. Real Madrid je najlepší tím na svete, stále bude na vrchole," citoval denník Marca útočníkove slová.

Benzemových 354 presných zásahov v 648 zápasoch za biely balet vo všetkých súťažiach ho radí na druhé miesto v klubovom rebríčku strelcov za lídrom a bývalým spoluhráčom Cristianom Ronaldom so 450 gólmi. Ikonu Realu sa teraz bude snažiť dobehnúť ďalší Francúz - Kylian Mbappé.