Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť mesiacov bez výhry a najhorší štart Valencie v histórii. Budeme naďalej pracovať, tvrdí Baraja

Baraja nemá veľa dôvodov na úsmev.
Baraja nemá veľa dôvodov na úsmev.Profimedia
Španielska liga má za sebou väčšinu piateho kola a tri kluby vrátane Valencie stále čakajú na prvé víťazstvo v novej sezóne. Mužstvo je v tabuľke posledné a tréner Rubén Baraja (49) sa tak dostáva pod čoraz väčší tlak.

Valencia pred reprezentačnou prestávkou remizovala doma s Villarrealom 1:1, čo je zatiaľ jej jediný bod v tejto sezóne. Inak nedokázala pred vlastnými fanúšikmi poraziť Barcelonu, podľahla Bilbau a Vigu. Ďalší neúspech prišiel v nedeľu večer na pôde Atlética Madrid (0:3).

Tím z východného pobrežia Pyrenejského polostrova zaznamenal najhorší štart do sezóny v histórii najvyššej súťaže a čakanie na víťazstvo natiahol na dvanásť zápasov. Naposledy získal tri body v polovici apríla (výhra 1:0 nad Osasunou) a naposledy bol na tom takto zle v roku 2016, keď na lavičke sedel Gary Neville.

"Mali sme ťažký žreb, ale to nič nemení na skutočnosti. Musíme akceptovať súčasnú situáciu, nie je to o jednom alebo dvoch zlých zápasoch, problém je dlhodobejší," priznáva Baraja. "Musíme ukázať svoju pravú tvár, nevzdávať sa a naďalej tvrdo pracovať, inak sa z toho nedostaneme. V pondelok si dnešný zápas zanalyzujeme, zoberieme si z neho pozitíva a začneme sa pripravovať na ďalší duel," pokračoval.

Valencia je v kríze.
Valencia je v kríze.Flashscore

Valencia dlhodobo trpí nižšou aktivitou na trhu a minimálnymi investíciami do mužstva. Brankár Giorgi Mamardašvili nedávno prestúpil do Liverpoolu za tridsať miliónov eur a do španielskeho klubu sa vrátil na hosťovanie, ale svojím spôsobom to bolo najväčšie posilnenie. Káder inak doplnili Maximiliano Caufriez, Rafa Mir, Enzo Barrenechea, Stole Dimitrievski, Germán Valera a Dani Gómez. Jediným prestupom je krídelník Luis Rioja, ktorý prišiel z Alavésu.

"Káder má určité limity a my tomu podriaďujeme svoju prácu, snažíme sa veci zjednodušiť. Budeme pokračovať v práci, nevidím iné východisko z ťažkostí, nežijeme v čarovnom svete. Valencia je veľký klub a je dôležité čeliť výzvam. Mrzí ma záver a som nahnevaný z tretieho gólu z rýchleho protiútoku, takéto chyby si nemôžeme dovoliť," ľutoval Baraja.