Po druhýkrát odchod z Villarealu. Reina chce napísať ešte jednu kapitolu svojej kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po druhýkrát odchod z Villarealu. Reina chce napísať ešte jednu kapitolu svojej kariéry

Reina si bude hľadať nové pôsobisko.
Reina si bude hľadať nové pôsobisko.AFP
Záver sezóny je časom lúčenia a na jedno došlo aj vo Villarreale. Na palube Žltej ponorky nebude pokračovať Pepe Reina (41), skúsenému brankárovi sa končí zmluva a novú mu vedenie španielskeho celku neponúklo.

Reina prešiel mládežníckou akadémiou Barcelony a dve sezóny bol súčasťou prvého tímu katalánskeho veľkoklubu, následne v roku 2002 prestúpil do Villarrealu. Po dlhej kariérnej ceste sa predvlani na východné pobrežie Pyrenejského polostrova vrátil a teraz má na konte za tamojší klub o ďalších 45 štartov viac, ten posledný si pripísal 25. mája v zápase proti Osasune.

"Nie je ľahké rozlúčiť sa s klubom, ktorý bol, je a navždy zostane mojím domovom," priznal španielsky gólman. "Teraz si budem musieť nájsť nový tím, ktorý mi pomôže napísať poslednú kapitolu mojej kariéry. Som pripravený a nechýba mi ani motivácia," ponúkol sa prípadným záujemcom.

Rodák z Madridu na klubovej úrovni vystriedal množstvo popredných európskych adries a chytal aj za Liverpool, Neapol, Bayern Mníchov, AC Miláno, Aston Villu a Lazio. S bavorským celkom získal svoj jediný majstrovský titul, ku ktorému pridal niekoľko triumfov v pohároch.

Výraznú stopu zanechal aj v reprezentácii Španielska, ako náhradník bol pri oboch tituloch majstrov Európy, jeho meno nechýbalo ani na súpiske na zlatý svetový šampionát v roku 2010. Španielske tabuľky prepisoval aj v európskych pohároch, v ktorých pozbieral celkom 193 zápasov a v historickom poradí mu patrí druhé miesto, pred ním je len Cristiano Ronaldo (197).