Po odchode Nacha zvyšuje Real Madrid snahu získať stopéra z Lille

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po odchode Nacha zvyšuje Real Madrid snahu získať stopéra z Lille

Yoro je momentálne prioritou pre Real Madrid.
Yoro je momentálne prioritou pre Real Madrid.AFP
Po odchode Nacha Fernándeza (34) vznikla v strede defenzívy Realu Madrid medzera, ktorú je potrebné zaplniť, aby mohol kráľovský veľkoklub v novej sezóne bojovať o všetkých sedem trofejí, ktoré má šancu získať.

V tíme síce naďalej ostávajú traja skúsení strední obrancovia Rüdiger, Militão a Alaba, ale minulá sezóna ukázala, že po vážnych zraneniach druhých dvoch menovaných nastal problém a Ancelotti musel tento post lepiť. Preto chce mať Real Madrid minimálne štyroch hráčov, s ktorými môže počítať do základnej zostavy.

Prvou možnosťou je Jesús Vallejo, ktorému skončilo hosťovanie v Granade, ale pre zdravotné problémy odohral veľmi málo, čiže sa s ním takmer vôbec nepočíta. V Alavése zas dobré výkony podával Rafa Marín. Ten podľa všetkého dostane šancu v príprave, no vzbudil záujem zaujímavých adries. Neapol vraj ponúka desať miliónov eur.

Postupne by sa mali viac s áčkom zapájať tiež členovia rezervného tímu Marvel a Carrillo, avšak toto nie sú tie prvé možnosti na zozname madridského klubu. Tou je totiž mladý francúzsky stopér Leny Yoro z Lille. O tohto mladíka sa síce výrazne zaujímajú PSG, Liverpool či Manchester United, ale samotný hráč chce hrať na Santiago Bernábeu.

Stále iba osemnásťročný obranca debutoval v seniorskom futbale už na konci sezóny 2021/22 a odvtedy odohral rovných 60 zápasov či už v Ligue 1, národnom pohári alebo Konferenčnej lige. Podľa informácií za neho chcú dogy získať aspoň 50 miliónov eur.

Real Madrid nie je pripravený zaplatil až taký balík, ale musí konať, pretože PSG už mal ponúknuť 60 miliónov eur. Yoro by mohol byť podobným prípadom ako svojho času Raphaël Varane. Biely balet ho vytiahol rovnako ako 18-ročného a prakticky neznámeho z Lensu a zvyšok je história.