Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pozitívne správy pre zraneniami zdecimovanú Barcelonu, návrat dua ťahúňov sa blíži

Barcelonu trápi početná maródka.
Barcelonu trápi početná maródka. TASR / AP Photo / Joan Monfort
Hansi Flick (59) zdôraznil dôležitosť skúseností, keďže sa naďalej snaží prekonať krízu spôsobenú zraneniami a nadviazať na perfektný vstup Barcelony do sezóny La Ligy.

Katalánci sa budú v sobotu na pôde Osasuny usilovať o ôsme víťazstvo v rade. Zaobísť sa však musia bez čoraz väčšieho počtu zranených hráčov. 

Brankár Marc-André ter Stegen sa najnovšie pripojil k absentujúcim hráčom, medzi ktorými boli Dani Olmo, Gavi, Frenkie de Jong, Ronald Araújo, Fermín López a Andreas Christensen. Nemecký tréner uviedol, že štart obrancu Iñiga Martíneza je otázny po zranení, ktoré utrpel v stredu proti Getafe.

Flick naďalej verí v schopnosť Iñakiho Peñu stať sa pri absencii ter Stegena brankárskou jednotkou. Dodal, že De Jong a Gavi sú blízko budúcotýždňového návratu.

"Ide o kvalitu hráčov. Sú veľmi dobre pripravení a trénujú s veľkou vášňou a mentalitou. Zrejme rovnako ako predtým dôjde k určitým rotáciám. Dôležité však je aj to, že sú s nami skúsení hráči ako Raphinha a Lewandowski," vyzdvihuje šéf lavičky Barcelony dôležitosť ostrieľaných lídrov. 

"Iñigo dostal úder, takže uvidíme, ako to bude. Podľa toho, čo vidím na tréningu, De Jong je v dobrej forme, tiež Gavi naberá na tempe. Frenkie je veľmi blízko k návratu. Zajtra si oddýchne, pretože to potrebuje, veľa trénoval,“ vyjadril sa k zdravotnému stavu zranených zverencov. 

Návrat De Jonga, ktorý naposledy hral v apríli, by mohol byť pre Barcelonu veľkou vzpruhou, pretože sa pripravuje na náročné októbrové stretnutia. Na konci mesiaca čaká Blaugranas v rozpätí štyroch dní súboj s Bayernom Mníchov v Lige majstrov a taktiež ligová bitka s rivalom Real Madrid.

"De Jong je skúsený hráč a môže nám veľmi pomôcť, aj keby hral len 20 minút, ale uvidíme, čo sa stane budúci týždeň,“ nechce predbiehať Flick. 

Víťazstvo v sobotu na pôde Osasuny, ktorá je v tejto sezóne doma neporazená, by vyrovnalo najlepší štart Barcelony do ročníka La Ligy, ktorý bol predtým stanovený v sezóne 2013/14 pod vedením trénera Tata Martina.

"Vždy je skvelé vyhrať, hoci sa nesústredíme na rekord. Z 11 bodov získala Osasuna 10 doma, kde ich diváci naozaj podporujú a mne sa táto atmosféra páči,“ dodal kormidelník favorita. 

Katalánci dostala zákaz predaja vstupeniek svojim fanúšikom na najbližší zápas Ligy majstrov 6. novembra na pôde Červenej hviezdy Belehrad po tom, čo sa ich priaznivci počas strenutia s Monakom previnili rasistickým správaním.

Osasuna - Barcelona (sobota o 21:00)