Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový zásah Endricka, Real doma zdolal Valladolid. Girona nestačila na Atlético

Aktualizované
Los Blancos doma nezaváhali.
Los Blancos doma nezaváhali.Profimedia
Real Madrid má za sebou domácu premiéru v novej sezóne La Ligy. Pred vlastnými fanúšikmi si udržal čisté konto a poradil si s mužstvom Valladolidu. Víťazstvo rozdielom triedy pečatil v samotnom závere prvým gólom v bielom drese talentovaný Endrick (18). Rovnakým pomerom uspel aj jeho madridský rival Atlético, odniesla si to Girona.

Real Madrid - Valladolid 3:0

Začať obhajobu titulu remízou na Malorke nebolo pre Real ideálne, pridalo sa k tomu aj vylúčenie Ferlanda Mendyho. Napriek tomu však Los Blancos v lige ťahali 35-zápasovú šnúru bez prehry. Pozitívne myšlienky im dodával aj fakt, že doma si sedemkrát z ostatných ôsmich vystúpení udržali čisté konto.

Valladolid, nedávny vicemajster La Ligy 2, mal za sebou víťazný štart do ročníka, keď si poradil s Espanyolom. Na štadióne Realu ale naposledy vyhral ešte 19. mája 2000. Jedna zo štatistík vravela, že päť z posledných šiestich stretov týchto oponentov prinieslo bezgólový prvý polčas. Presne to sa naplnilo aj tentokrát.

Úvodných 15 minút tak nenasvedčovalo gólovým hodom z ostatného vzájomného duelu, keď favorit z hlavného mesta deklasoval protivníka pomerom 6:0. Diváci na Estadio Santiago Bernabéu sa teraz museli uspokojiť s polovičnou nádielkou, ktorú režírovali Valverdeho delovka zo štandardky, šikovný lob Díaza a premiérová trefa Endricka.

Atlético Madrid - Girona 3:0 

Prekvapenie minulej sezóny má po dvoch stretnutiach na konte len jeden bod. V dueli s Atléticom udávali tempo stretnutia domáci, ktorí si dokráčali po cenné tri body do tabuľky. Do vedenia ich v závere prvého polčasu poslal z priameho kopu Antoine Griezmann.

Od sezóny 2015/16 strelil madridský celok vo všetkých súťažiach 10 gólov z priamych kopov, z toho deväť zaznamenal francúzsky útočník, pričom dnešný zásah bol pre červeno-bielych prvý od januára 2021 z takejto pozície. Griezmann po zmene strán prihral na druhý gól stretnutia Marcosovi Llorentemu.

Aj naďalej tak platí, že Atlético s Gironou na domácej pôde v La Lige ešte nikdy neprehralo. V druhom polčase sa dostala na trávnik aj nová posila Atlétov Conor Gallagher. V nadstavenom čase sa presadil aj Koke.

Ďalšie výsledky:

Leganés - Las Palmas 2:1

Alavés - Betis 0:0