Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestup Greifovho kolegu s nečakaným zvratom, Malorka zmenila podmienky dohody

Roman do Talianska nezamieri.
Roman do Talianska nezamieri.Profimedia
Na Malorke to vyzeralo, že slovenský brankár Dominik Greif (27) sa rozlúči so svojím kolegom Leom Romanom (24). Španielsky gólman mal namierené do Janova. V celej situácii však nastal zvrat, ktorý mala spôsobiť zmena názoru zo strany klubu z La Ligy.

Roman bol pripravený odísť do tímu zo Serie A, v ktorom by nahradil Josepa Martíneza, ten totiž dokončil svoj prestup do Interu za 15 miliónov eur. Celý plán o odchode Španiela do Janova sa údajne úplne zrútil po tom, ako Malorka zmenila podmienky dohody.

Podľa Sky Sport Italia a odborníka na prestupy Mattea Moretta z Releva sa klub z pobrežia Ligúrskeho mora dohodol s Romanom na osobných podmienkach a bol veľmi blízko k tomu, aby došiel k zhode aj s Malorkou. Účastník ostatného finále Španielskeho pohára však náhle zamiešal kartami.

Ďalšie prestupy a špekulácie

Vzniknutá situácia výrazne podráždila a odradila vedenie Janova, to teraz hľadá iné alternatívy na post brankára. Kompetentní môžu dúfať, že Roman ešte dotlačí svojho zamestnávateľa k prehodnoteniu. Rodák z Ibizy strávil minulú sezónu na hosťovaní v druholigovom Reale Oviedo, na svojom konte má doposiaľ len tri vystúpenia v La Lige.

Totožný počet v drese ostrovného klubu zatiaľ zaknihoval aj Greif, ktorý pridal aj 11 pohárových duelov. Kontrakt slovenského gólmana s Malorčanmi platí do 30. júna 2026. Rovnaký dres si oblieka aj jeho krajan Martin Valjent, ktorého zmluva má platnosť ešte jeden rok.