Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestup Hancka sa komplikuje, Atlético sa obzerá po alternatíve z Leverkusenu

Hancko sa vypracoval na oporu Feyenoordu.
Hancko sa vypracoval na oporu Feyenoordu.Profimedia
Atlético dalo ambície do novej sezóny najavo utratením už 207 miliónov eur za kľúčové posily. Hlavný prestupový cieľ do obrany však madridskému klubu stále uniká, Dávid Hancko (26) je pre Feyenoord jednoducho príliš cenný. Kouč Diego Simeone (54) typologicky podobného hráča potrebuje, na zozname tak má niekoľko alternatív. Stále však preferuje reprezentanta Slovenska, ktorý sa k špekuláciám sám vyjadril. Vďaka jeho prestupu by sa radovala aj pražská Sparta, do kasy by jej totiž pritiekli milióny.

Prečo chce Simeone Hancka? Atlético realizuje grandióznu prestavbu kádra, počas ktorej cielene omladzuje mužstvo. Slovenský hráč Feyenoordu by mal pomôcť splniť sen o zisku trofeje prvýkrát od dobytia La Ligy v roku 2021. Hancko je zvyknutý hrať krajného stopéra v trojčlennej obrane, kde potrebuje nadanie na konštruktívnu rozohrávku. Okrem defenzívnych povinností tiež z času na čas dostane "licenciu" na ofenzívne ťaženie. To všetko zvláda, čo dokázal okrem iného siedmimi gólmi a tromi asistenciami v uplynulej sezóne.

Sám si je záujmu Los Colchoneros a s ním spojenými špekuláciami vedomý. "Atlético Madrid? Nepáčilo sa mi, ako médiá tvrdili, že som si postavil hlavu pre plat, ktorý mi Atlético ponúklo... To nie je pravda. Už teraz mám skvelú zmluvu. Pre mňa to nie je o peniazoch," vyvrátil slovenský reprezentant špekulácie médií.

"Určite chápem, že Feyenoord požaduje viac peňazí, to ale nie je v mojich rukách a ja s tým nemôžem nič robiť. Nie je to trest, keď zostanem vo Feyenoorde. Mám tento klub rád," dodal. Novinár Matteo Moretto uviedol, že holandský celok požaduje okolo 40 miliónov eur, čo by bol s prehľadom rekordný odchod tímu z Rotterdamu.

Konkrétne percentá, ktoré má mať Sparta z prípadného prestupu, nie sú známe. Obvyklým štandardom býva 20% z rozdielu medzi obstarávacou a predajnou cenou. Klub z Letnej stopéra predal aj s bonusmi za 10 miliónov eur, pokiaľ teda Feyenoord predá Hancka podľa svojich vysnívaných podmienok, mohli by Pražania dostať ďalších päť až šesť miliónov eur.

V prípade, že by Atlético nenašlo s Holanďanmi spoločnú reč, porozhliadne sa inde. Kvalitnou alternatívou je 22-ročný čerstvý víťaz Bundesligy Piero Hincapié. Obranca Leverkusenu by však vzhľadom na svoj vek bol ešte nákladnejšou možnosťou. Dostupnejšou voľbou na zozname je Clément Lenglet, ktorý vlani hosťoval z Barcelony v Aston Ville. S ním už mali prebehnúť pozitívne diskusie. Poslednou a momentálne najmenej pravdepodobnou alternatívou je bývalý hráč Manchestru City Aymeric Laporte.

Futbalové prestupy ONLINE