Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestupová explózia Villarealu. Príchod posíl okorenil najdrahší brankár klubovej histórie

Luiz Júnior už je hráčom tímu El Submarino Amarillo.
Luiz Júnior už je hráčom tímu El Submarino Amarillo.Profimedia
Fanúšikovia Villarrealu nie sú zvyknutí na divoké nakupovanie hráčov, tento týždeň je však výnimkou a vedenie kúpilo hneď tri drahšie posily. Bránu bude strážiť Luiz Júnior (23), obranu dirigovať Logan Costa (23) a strieľanie gólov bude mať na starosti Thierno Barry (21).

Zatiaľ posledným prídavkom je kapverdský stopér Logan Costa z Toulouse, ktorý na východe Pyrenejského polostrova podpísal šesťročný kontrakt. Francúzsky klub zinkasoval 17,5 milióna eur, vďaka bonusom sa v budúcnosti môže čiastka navýšiť na 19 miliónov.

Žltá ponorka nedávno predala do Atlética Madrid Alexandera Sørlotha a časť z utrhnutých peňazí poslala do Bazileja. Thierno Barry dal vlani 12 gólov a tento rok sa stihol v troch zápasoch trafiť päťkrát. Villarreal ho ocenil čiastkou 14 miliónov eur a päťročným kontraktom.

Barry nie je jedinou tohtoročnou posilou do ofenzívy, na najlepšie roky kariéry sa pokúsi zaspomínať Nicolas Pépé a z Betisu dorazil majster Európy Ayoze Pérez.

Vedenie Villarrealu tento rok veľmi riešilo obsadenie brankárskeho postu, po skončení zmluvy odišiel Pepe Reina a do Chelsea prestúpil Filip Jørgensen. Z Leganés už skôr prišiel Diego Conde a pozíciu jednotky by mal prevziať Luiz Júnior z Famalicãa, vďaka cenovke 12 miliónov eur najdrahší gólman klubový dejín.

"Fakt, že som najdrahším brankárom v histórii klubu, ma motivuje, neberiem to ako tlak. Na ten som zvyknutý od svojich osemnástich rokov, keď som prišiel do Famalicãa," hlásil brazílsky gólman.

Futbalové prestupy ONLINE