Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real bez Alabu do konca roka 2024? Rehabilitácia zraneného kolena neprináša pokroky

Alabu čakajú mesiace rekonvalescencie.
Alabu čakajú mesiace rekonvalescencie.AFP
Real Madrid sa pomaly pripravuje na to, že do konca roka 2024 si bude musieť poradiť bez Davida Alabu (32). Rakúšana už dlhodobo trápi zranenie kolena a posledné týždne rehabilitácie neboli spojené s pokrokom či úspechom. 

Los Blancos mali v pláne pripraviť Alabu na ostrú akciu do záveru októbra. Jeho posledné súťažné vystúpenie sa datuje ešte k 17. decembru 2023 a zápasu s Villarealom. Práve vtedy si obranca poranil predný skrížený väz. Na nedávne EURO necestoval s Rakúskom ako jeden z herne aktívnych lídrov, ale v pozícii akéhosi tímového asistenta.

Najnovšie správy naznačujú, že rodák z Viedne sa zotavuje oveľa pomalšie, než sa očakávalo. Klub z Madridu sa teraz môže poobzerať na prestupovom trhu. Na situáciu Alabu sa denník Diario AS opýtal jeho bývalého kolegu z reprezentácie Christiana Fuchsa. Ten je presvedčený, že na ceste za návratom hrajú veľkú rolu skúsenosti a odolnosť. 

"Dôležité v jeho veku je neponáhľať sa, aby ste si boli istí, že ak sa vrátite, je to preto, že ste v najlepšom stave. Musíte byť trpezlivý. Ako hráč chcete byť na ihrisku stále a na každom tréningu. Zranenia z vás niekedy spravia lepšieho hráča. Myslím, že Alaba sa vráti silnejší," uviedol niekdajší futbalista Schalke či Leicestru.

Obdobím, v ktorom by sa obranca Realu mohol vrátiť na ligové trávniky, možno bude tradičná zimná prestávka na konci roka 2024, ktorá sa skončí v polovici januára. Dovtedy musia hráč aj klub dúfať v to najlepšie.