Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real má miestnemu rivalovi čo oplácať, proti Atléticu nemôže rátať s Mbappém

Kylian Mbappé nebude k dispozícii pre problémy so stehenným svalom.
Kylian Mbappé nebude k dispozícii pre problémy so stehenným svalom.TASR / AP Photo / Manu Fernandez
Real Madrid bude chcieť zabudnúť na svoje jediné dve straty bodov z minulej sezóny, keď nastúpi proti Atléticu Madrid. Práve miestny rival vlani poriadne vytrápil zverencov Carla Ancelottiho (65).

Atlético v prvom vzájomnom stretnutí uplynulej sezóny triumfovalo 3:1. Hoci odvtedy zostali futbalisti Realu Madrid neporazení v 39 ligových zápasoch, konkurenta z metropoly Španielska nezvládli zdolať ani v odvetnom stretnutí, keď remizovali 1:1.

Biely balet zažil veľkolepú sezónu, v ktorej získal 36. titul v La Lige a 15. trofej v Lige majstrov. Mužstvo pod taktovkou Diega Simeoneho však zároveň zmarilo ich nádeje na treble, keď ich v osemfinále vyradilo z Copa del Rey.

"Je zrejmé, že sa musíme vyvarovať minuloročným chybám. Toto poučenie by mohlo byť užitočné pre nedeľný zápas. Je to špecifický štadión. Atlético sa veľmi zlepšilo, podpísalo dobrých hráčov a myslím si, že bude bojovať až do konca o titul s nami a Barcelonou," povedal Ancelotti novinárom.

Vzájomné zápasy z posledných sezón.
Vzájomné zápasy z posledných sezón.Flashscore

Colchoneros posilnili káder napríklad o Conora Gallaghera a Juliána Alvareza. V domácej súťaži sú na treťom mieste s 15 bodmi zo siedmich duelov, pričom na druhý Real strácajú dva body a na vedúcu Barcelonu šesť. "Náš tím bol jednotnejší, efektívnejší a v nedeľu nás čaká veľmi dôležitý test... Bude to zábavná konfrontácia, tvrdý boj, pretože oba celky majú veľkú kvalitu,“ dodal taliansky kormidelník.

Na otázku, ako sa Madridčanom bude dariť bez útočníka Kyliana Mbappého, ktorého na tri týždne vyradilo zranenie stehenného svalu, Ancelotti odpovedal, že jeho mužstvo je zvyknuté hrať bez neho.

"Trochu sa to bez neho zmení, ale nie veľmi. Je škoda, že tu nie je, ale dokážeme ho dobre nahradiť. Camavinga sa zotavil, je v dobrej kondícii. Ak je hráč k dispozícii, môže hrať buď 90 minút, alebo vôbec," objasnil Ancelotti.

Atlético Madrid - Real Madrid (nedeľa o 21:00)