Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid cieli na ďalšiu mladú hviezdu. Argentínčan Mastantuono je v hľadáčiku skautov

Mastantuono by sa mohol čoskoro sťahovať do Európy.
Mastantuono by sa mohol čoskoro sťahovať do Európy.AFP
Real Madrid sa v posledných rokoch špecializuje na podpisovanie talentovaných juhoamerických hráčov, ktorí sa časom menia na hviezdy klubu. Vinícius Júnior (24) a Rodrygo (23) sú tým najčerstvejším dôkazom. Obaja Brazílčania už majú na konte dve trofeje z Ligy majstrov a v plánoch trénera Carla Ancelottiho (65) sú bezpochyby kľúčovými hráčmi. V Madride majú zálusk aj na argentínsky talent Franca Mastantuona, ten je v šestnástich rokoch hviezdičkou A-tímu River Plate.

V súčasnosti sa na scénu derie Endrick, mladý klenot z Brazílie, ktorý bude bojovať o svoje miesto v zostave v hviezdami nabitej ofenzíve, tej velí Kylian Mbappé. Po prekonaní 106 rokov starého rekordu, keď sa stal najmladším strelcom v histórii Palmeirasu, sa po dvoch rokoch čakania stáva plnohodnotným hráčom úradujúceho šampióna La Ligy. Zmluvu s klubom podpísal ešte v júni 2022, ale - podobne ako Vinícius a Rodrygo - musel čakať na dovŕšenie plnoletosti.

Medzitým v Argentíne rastie ďalšia futbalová nádej. Mastantuono si za necelú sezónu vyslúžil status vychádzajúcej hviezdy a stal sa jedným z najväčších pokladov legendárneho argentínskeho klubu River Plate. Ofenzívny kúzelník, ktorý disponuje výborným zakončením, skvelými technickými zručnosťami a vie si preraziť cestu cez obranu, nastúpil za áčko v 21 zápasoch a pripísal si tri góly a asistenciu.

Real si je vedomý jeho kvalít a po vzore Endricka zvažuje kúpu argentínskeho hráča. Zaujíma sa oňho už od zimného prestupového obdobia a opakovane za ním vysiela skautov, rovnako ako Chelsea a PSG. V River Plate má výstupnú klauzulu v hodnote 45 miliónov eur. Los Blancos by Mastantuona zatiaľ nechali na El Monumental na ročné hosťovanie, rokovania stále prebiehajú.

Futbalové prestupy ONLINE