Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid mal súpera na lopate. Záver si zbytočne skomplikoval, no tri body získal

Real Madrid si zbytočne zdramatizoval zápas, ktorý mal pod kontrolou.
Real Madrid si zbytočne zdramatizoval zápas, ktorý mal pod kontrolou.ČTK / imago sportfotodienst / Juan Perez / PRESSINPHOTO
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v utorkovom zápase 7. kola španielskej La Ligy na domácej pôde proti Alavésu 3:0. V tabuľke sa nachádzajú na druhom mieste o bod za Barcelonou, tá však má stredajší duel s Getafe k dobru.

Real Madrid - Alavés 3:2

Kapitán Dani Carvajal má menšie zdravotné problémy. Na pravej strane defenzívy tak nastúpil aj s páskou na ruke Lucas Vazquéz, čo sa ukázalo ako výborné riešenie, keďže tento skúsený futbalista otvoril skóre už na konci prvej minúty po tom, ako ho ideálne pred päťkou našiel Vinícius.

Jeho zásah po 55 sekundách bol najrýchlejším v tejto sezóne La Ligy, zároveň najrýchlejší gól Realu v ligovej súťaži od februára 2018, keď ho dal tiež Vazquéz v súboji s Realom Sociedad. Vedenie favorita zvýšil piatym gólom Kylian Mbappé. Spoločne s Raphinhom je za Lewandowskim druhým najlepším strelcom.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Po zmene strán skóroval v druhom stretnutí po sebe Rodrygo. Prihrával mu Vázquez, ktorý z posledných siedmich duelov, keď začal v základnej zostave, až trikrát zaznamenal bilanciu 1+1, čo je rovnaký počet v dokázal predtým v 154 vystúpeniach. Po príchode na ihrisko opečiatkoval žrď Endrick, na druhej strane ho napodobnil Rebbach. 

Courtois predsa len prišiel o čisté konto. Kapitán hostí Carlos Benavidez sa postaral o presnú strelu k žrdi. Tréner Carlo Ancelotti chcel vo svojom 300. zápase na lavičke Los Blancos dopriať debut v áčku mladému Jacobovi Ramónovi, no po dvoch minútach sa presadil aj Kike García, čím výrazne zdramatizoval posledné minúty.

Real Madrid napriek tomu získal tri body a v La Lige neprehral už 39 stretnutí po sebe (29-10-0), čo je historicky druhý najlepší počin. Rekord stále drží Barcelona z roku 2018, kedy neprehrala až 43-krát v rade (34-9-0).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Sevilla - Valladolid 2:1

Valencia - Osasuna 0:0