Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid nezlomil ani vlastný gól. Pod hladkú výhru sa podpísali najväčšie hviezdy tímu

Aktualizované
Real Madrid otočil skóre a nakoniec hladko zvíťazil.
Real Madrid otočil skóre a nakoniec hladko zvíťazil.Thomas COEX / AFP
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v sobotnom zápase 6. kola La Ligy proti Espanyolu 4:1 napriek tomu, že prehrávali. V tabuľke sú priebežne na druhom mieste.

Real Madrid - Espanyol 4:1

Tréner Ancelotti vzhľadom na nahustený program zmenil zostavu, takže iba na striedačke zostali Rüdiger, Mendy či Vinícius. Na pozícii stopéra zaskakoval Tchouameni. Real Madrid bol od úvodu aktívnejším tímom, ale defenzíva hostí pracovala dobre a podporoval ju aj kvalitný výkon brankára Garcíu.

V prvom polčase gól nepadol napriek tomu, že domáci vyslali až štrnásť striel. V druhom sa do vedenia prekvapivo dostal Espanyol. Keďže Carvajal podporil útok, tak jeho strana ostala voľná. Práve tam smeroval výkop gólmana, ktorý dobehol Jofre a z nemožného uhla loptu len poslal pred bránu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tá ešte bola tečovaná a Courtois si ju zrazil do vlastnej brány. Stal sa prvým brankárom Realu v 21. storočí, ktorý si dal vlastný gól. Los Blancos napriek tomu rýchlo vyrovnali. Bellingham využil zaváhanie v obrane hostí, prudkým zakončením sa mu podarilo prestreliť Garcíu a práve spomínaný Dani Carvajal z bránkovej čiary dorážal. 

Favorit nakoniec bral všetky tri body. Striedajúci Vinícius Júnior pripravil víťazný gól pre Rodryga a ďalší sám dal. Z pozície náhradníka premiérovo mal prvý raz bilanciu 1+1. Asistoval mu Kylian Mbappé. Ten v nadstavení ešte premenil pokutový kop po faule na Endricka. Pre Francúza to bol štvrtý ligový zásah.

Biely balet ťahá v La Lige šnúru už 38 zápasov bez prehry (28-10-0), čo je druhý najlepší počin v histórii. V ďalšom priebehu ročníka sa bude snažiť vyrovnať zápis Barcelony z roku 2018, ktorá neprehrala 43-krát v rade (34-9-0). Real je aktuálne na druhom mieste tabuľky. Na Barcu stráca bod, tá má nedeľný duel k dobru.

Priebežná tabuľka La Ligy.
Priebežná tabuľka La Ligy.Flashscore

Valencia - Girona 2:0

Valencia nezažívala ideálny vstup do sezóny, pretože po piatich odohraných kolách mala na konte iba jeden bod, ale premiérové víťazstvo zaknihovala proti účastníkovi Ligy majstrov. Skóre otvoril vlastný gól Juanpeho a následne sa do streleckej listiny zapísal útočník Dani Gómez.

Girona prehrala tretí raz v tejto ligovej sezóne, navyše počas týždňa nestačila ani na PSG. V celej minulej kampani mal katalánsky tím sedem porážok, takže v rámci La Ligy sa už teraz dostal takmer na polovicu z nich a to odohral len šesť stretnutí. Zverencom trénera Míchela nepomohol ani ligový debut Ladislava Krejčího v základnej zostave.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Valladolid - Real Sociedad 0:0

Osasuna - Las Palmas 2:1