Real Madrid oficiálne potvrdil odchod svojho kapitána, Nacho odchádza k Saudom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid oficiálne potvrdil odchod svojho kapitána, Nacho odchádza k Saudom

Nacho definitívne opúšťa Real Madrid.
Nacho definitívne opúšťa Real Madrid.Profimedia
Španielsky futbalový obranca Nacho Fernández (34) opúšťa Real Madrid, ktorý túto informáciu potvrdil na svojom webe. Jeho nový klub síce zatiaľ oficiálny nie je, ale všetko nasvedčuje tomu, že ním bude Al-Qadisiyah, ktorý je nováčikom najvyššej súťaže v Saudskej Arábii.

Nacho prišiel do Realu Madrid v roku 2001, keď mal len desať rokov. Cez všetky mládežnícke kategórie sa v roku 2012 dostal do áčka. Za ten čas odohral 364 zápasov a získal neskutočných 26 trofejí. 

Šesťkrát sa tešil v Lige majstrov, päťkrát na MS klubov, v štyroch prípadoch dvíhal nad hlavu trofej v Európskom superpohári, rovnako štyrikrát vyhral La Ligu, dva razy Copa del Rey a v piatich prípadoch to bol Španielsky superpohár. Okrem toho so španielskou reprezentáciou vyhral majstrovstvá Európy do 21 rokov a Ligu národov.

Nacho končí svoju kariéru v Reale Madrid ako kapitán, ktorý zdvihol nad hlavu 15. trofej Ligy majstrov vo Wembley, ako jeden z piatich hráčov, ktorí ovládli šesťkrát prestížnu milionársku súťaž a zároveň je hráčom s najvyšším počtom titulov v histórii Realu Madrid.

"Od chvíle, keď prišiel do našej mládežníckej akadémie ako dieťa, bol Nacho vždy pre všetkých príkladom a má náklonnosť, uznanie a obdiv všetkých fanúšikov. Real Madrid je a vždy bude jeho domovom," povedal prezident Florentino Peréz.