Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid po góloch z diaľky zdolal Villarreal, Greif inkasoval dvakrát

Aktualizované
Greif nezažil ideálny zápas.
Greif nezažil ideálny zápas.SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia
Futbalisti Malorky prehrali v sobotnom zápase 9. kola španielskej La Ligy na pôde Espanyolu. Real Madrid zdolal Villarreal a priebežne vyrovnal bodové konto Barcelony.

Espanyol - Malorka 2:1

Malorka ťahala sériu troch výhier po sebe, ale tú ukončila na pôde Espanyolu, ktorý zároveň zrušil svoju negatívnu sériu troch prehier v rade. Albánsky obranca Marash Kumbulla poslal domácich do vedenia svojím prvým ligovým gólom od sezóny 2020/21, vedenie zvýšil Jofre, ktorý sa presadil druhý raz v ročníku.

Už iba jeden zásah potrebuje na to, aby vyrovnal svoje kariérne maximum. Antonio Raillo síce ešte vykresal iskierku nádeje pre ostrovný celok, ale na body to nestačilo. Za hostí odchytal celý zápas slovenský brankár Dominik Greif, ktorý chytil jednu z troch striel smerujúcich medzi tri žrde. Jeho krajan Martin Valjent bol iba na lavičke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Madrid - Villarreal 2:0

Real Madrid potvrdil pozíciu favorita. Do vedenia ho poslal Federico Valverde, ktorého rana z diaľky po rohovom kope skončila v sieti. Bol to jeho ôsmy gól spoza pokutového územia od januára 2022, čo je najvyšší počet v La Lige. Až za ním nasledujú Griezmann a Aspas (po 7).

Uruguajčan skóroval druhý raz v sezóne, čím vyrovnal predošlý ročník. Poistku pridal v závere parádnou strelou takisto z diaľky Vinícius Júnior. V tomto ligovom ročníku disponuje bilanciou 4+4. Real Madrid má na konte 21 bodov, čo je rovnaký počet ako vedúca Barcelona. Tá však disponuje jedným stretnutím k dobru.

Škvrnou na výhre domácich je zranenie kapitána Carvajala, ktorý v nadstavenom čase za rozhodnutého stavu v podstate nevinom súboji utrpel zranenie nohy a ihrisko opustil s hlavou v dlaniach na nosidlách.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Getafe - Osasuna 1:1

Las Palmas - Celta Vigo 0:1

Valladolid - Rayo Vallecano 1:2