Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid pokračuje v naháňaní Barcelony, doma privíta kata Sevilly

Real Madrid má možnosť dotiahnuť sa na vedúcu Barcelonu.
Real Madrid má možnosť dotiahnuť sa na vedúcu Barcelonu. TASR / AP Photo / Manu Fernandez
Real Madrid čaká ďalšie kolo španielskej najvyššej súťaže v utorok večer proti Deportivu Alavés. Biely balet vyhral cez víkend už štvrté súťažné vystúpenie v rade a zostáva naprieč všetkými súťažami nezdolaný. 

V nadchádzajúcej konfrontácii bude takisto favoritom, aj keď hostia sa pýšia skvelou formou. V prípade triumfu sa môže madridský kolos priblížiť vedúcej Barcelone na rozdiel jediného bodu. 

Alavés je momentálne na šiestom mieste La Ligy. V minulom kole zdolal ďalšieho zvučného súpera Sevillu. Deportivo pritom nezačalo sezónu najlepším spôsobom a v otváracom dueli prehralo na pôde Celty Vigo. Výhry sa dočkali až v treťom kole a potom ju dokázali zopakovať. 

Hostia cestujú na Santiago Bernabéu v optimálnej forme, na druhej strane sú si dobre vedomí výrazne negatívnej bilancie. Ešte v máji tohto roku prehrali v hlavnom meste Španielska vysoko 0:5. V minulosti však dokázali prekvapiť a v roku 2020 dokonca v Madride senzačne zvíťazili. Zopakovať podobný výsledok však bude v utorok večer mimoriadne náročné.

Real Madrid síce nie je lídrom La Ligy, ale vo všetkých súťažiach zostáva bez prehry. Po úvodnom víťazstve nad Stuttgartom v Lige majstrov vyhral v domácej súťaži nad Espanyolom jednoznačne 4:1 a v tabuľke je už druhý za Barcelonou. Zverenci kouča Carla Ancelottiho zatiaľ zakopli len dvakrát, zakaždým šlo o remízu.

"Vo futbale platí, že ak nemôžete vyhrať, aspoň neprehrávajte. Niekedy remíza prináša lepší pocit ako prehra. Porážka dáva možnosti na zlepšenie, to je pravda. Ale úspech v Lige majstrov z minulosti spočíva v našej solídnosti, v tom, ako súťažíme," reagoval Talian na tlačovej konferencii. Trénerský veterán už vyhral prakticky všetko, čo mohol. Len na lavičke Los Blancos ho čaká jubilejný 300. zápas.

Real Madrid v úvode ročníka trápili početné zranenia. Eduardo Camavinga, Dani Ceballos, David Alaba a Brahim Díaz zostávajú na maródke. Meranie síl vynechajú aj Jude Bellingham a Dani Carvajal. Čo sa týka Deportiva, tomu chýba iba Jesus Owono.

Real Madrid - Deportivo Alavés (21:00)