Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid potvrdil pozíciu favorita, Modrič sa stal najstarším hráčom v histórii klubu

Modrič odohral veľmi špeciálny zápas.
Modrič odohral veľmi špeciálny zápas.Lavandeira / EPA / Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v sobotnom zápase 11. kola španielskej La Ligy na pôde Celty Vigo a s 24 bodmi sa vyrovnali vedúcej Barcelone, ktorá však má nedeľný zápas proti Seville k dobru.

Celta Vigo - Real Madrid 1:2

Carlo Ancelotti v sobotnom stretnutí dosiahol na métu 200 ligových zápasov na lavičke Realu Madrid, čo pred ním dokázal iba legendárny Miguel Muñoz, ten je držiteľom rekordu (424). V La Lige sa na spomínanú hranicu doteraz nedostal žiadny iný taliansky lodivod. Tento míľnik okorenil žltou kartou.

Celta Vigo nastúpila bez kapitána Aspasa, pretože ten pyká za červenú kartu, ale začala aktívne. Swedberg zahodil dve vyložené šance. Po góle Iglesiasa bola radosť zaplneného štadióna Balaídos predčasná, keďže sa pískal ofsajd. Ako prvý tak udrel Real Madrid a to aj s dávkou šťastia.

Camavinga v súboji odrazil loptu priamo na nohu Kyliana Mbappého. Francúzsky útočník mal priestor aj čas, pozrel sa a z diaľky krásne vystrelil do rohu brány, čím sa postaral o svoj šiesty ligový gól vo farbách bieleho baletu. Vo všetkých súťažiach má na konte osem presných zásahov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po zmene strán dokázali domáci vyrovnať, trafil sa švédsky mladík Williot Swedberg. V 63. minúte sa dostal do hry Luka Modrič, ktorý mal v deň zápasu 39 rokov a 40 dní. Stal sa najstarším futbalistom so štartom za Real Madrid, čím prekonal doterajší rekord Férenca Puskása.

Chorvát navyše po troch minútach na ihrisku prihral za obranu, čo Vinícius Júnior využil na svoj piaty gól v tejto sezóne. K tomu pridal päť asistencií. V nadstavenom čase mal na kopačke vyrovnanie grécky útočník Douvikas, ten v páde tesne minul bránu.

Real Madrid ostáva na druhom mieste tabuľky, neprehral už 42 zápasov La Ligy po sebe, pričom rekord drží Barcelona (43) a práve proti tej sa Los Blancos predstavia o týždeň v sobotu. Ešte predtým ich v utorok v rámci Ligy majstrov čaká Dortmund.

Priebežná tabuľka La Ligy.
Priebežná tabuľka La Ligy.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Bilbao - Espanyol 4:1

Osasuna - Real Betis 1:2

Girona - Real Sociedad 0:1