Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid znova zakopol, remízu na Kanárskych ostrovoch zachránila penalta Viníciusa

Real Madrid má po troch kolách iba päť bodov.
Real Madrid má po troch kolách iba päť bodov.Profimedia / ČTK / AP / Gabriel Jimenez
Futbalisti Realu Madrid iba remizovali vo štvrtkovom zápase 3. kola španielskej La Ligy na pôde Las Palmas. Z Kanárskych ostrovov si tak biely balet vezie iba bod a zaznamenal už druhú remízu. Girona nedala šancu Osasune, uspela hladko 4:0.

Girona - Osasuna 4:0

Girona sa doslova pár minút pred začiatkom zápasu dozvedela mená svojich súperov pri premiérovej účasti v Lige majstrov a následne si vychutnala Osasunu, ktorá po viac ako 20 rokoch vystrelila v stretnutí iba raz a aj to vedľa brány. Na hracej ploche bol v podstate iba jeden tím.

Niekoľkí hráči zažili premiéry, keďže Bryan Gil sa postaral o prvý gól v drese Girony, rovnako tak Abel Ruiz. Donny van de Beek zažil súťažný debut a po deviatich minútach na hracej ploche asistoval Stuanimu. Prvý raz vybehol na ihrisko v drese katalánskeho tímu Yaser Asprilla.

Najviac ale ku konečnému výsledku pomohol Viktor Cygankov, keďže sa prezentoval ako gólom, tak aj asistenciou. Na viac ako jeden zásah v stretnutí La Ligy prispel štvrtý raz. Oba tímy majú po treťom kole na konte zhodne po štyri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Las Palmas - Real Madrid 1:1

Real Madrid nestačil na Las Palmas naposledy v októbri 2001, odvtedy deväťkrát vyhral alebo remizoval. Tréner Carlo Ancelotti zvládol proti tomuto tímu oba vzájomné zápasy. Talian navyše zvíťazil vo všetkých piatich ligových stretnutiach hraných vo štvrtok, ktoré na lavičke bieleho baletu absolvoval.

Už v piatej minúte však toto všetko znegoval mladý Alberto Moleiro, pretože si pri individuálnej akcii vychutnal hráčov súpera a otvoril skóre. Jeho zásahu predchádzalo štrnásť prihrávok, čo je druhá najdlhšia sekvencia tohto ročníka La Ligy. Viac ich spravila iba Celta pred gólom Aspasa proti Alavésu (18).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Už druhú asistenciu v novej sezóne zaznamenal škótsky útočník McBurnie, ten v lete prišiel zo Sheffieldu. Real čakal na gól až do 69. minúty, keď pokutový kop po ruke stopéra Suaréza premenil na svoj prvý zásah v tomto ročníku Vinícus Júnior.

Favorit však nedokázal skóre otočiť, navyše mohol aj prehrať, no zásah Vitiho neplatil pre ofsajd. Los Blancos po remíze druhý raz v tomto ročníku zakopli a momentálne majú na konte len päť bodov, čo je o štyri menej ako vedúca Barcelona. Hosťom okrem dlhodobo zraneného Alabu chýbal aj Camavinga a tiež Bellingham.

Tabuľka La Ligy po kompletnom treťom kole.
Tabuľka La Ligy po kompletnom treťom kole.Flashscore