Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodrygo chýba medzi kandidátmi na Zlatú loptu. Rozčúlilo ma to, netají rozhorčenie

Rodrygo vidí za absenciou v nominácii svoju všestrannosť.
Rodrygo vidí za absenciou v nominácii svoju všestrannosť. Profimedia
Rodrygo (23) sa nedostal do užšieho výberu 30 kandidátov na prestížne ocenenie Zlatá lopta. Brazílsky útočník v službách Realu Madrid si myslí, že o nomináciu ho pripravila jeho všestrannosť.

Rodrygo v minulej sezóne naskočil za španielskeho giganta do 51 vystúpení, strelil 17 gólov a zaznamenal deväť asistencií. Do nominácie sa dostali aj jeho madridskí spoluhráči Vinícius Júnior, Jude Bellingham, Dani Carvajal, Federico Valverde či Antonio Rudiger, ale aj aktuálne už športový dôchodca Toni Kroos.

Na zozname sa ocitol taktiež Kylian Mbappé, ktorý sa do Španielska sťahoval nedávno z francúzskeho PSG

"Rozčúlilo ma to, myslím, že som si to zaslúžil. Nechcem znevažovať hráčov, ktorí tam sú, určite do výberu patria. Myslím si však, že som mal mať miesto medzi 30 najlepšími. Prekvapilo ma to, ale nemám s tým čo spraviť, pretože o týchto veciach nerozhodujem," povedal pre ESPN.

Rodrygo primárne nastupuje na pravej strane ihriska, no problém mu nerobí ani operovať na ľavom krídle či pozícii stredného útočníka. Hlavný tréner Carlo Ancelotti ho často využíva práve ako druhého forvarda. 

"Často len vypĺňam priestory. Chýba tam niekto? Dajte tam Rodryga. Absentuje niekto vpravo? Rodrygo. Nemáme deviatku? Rodrygo. To je celé. Možno mi to trochu prekáža, ale som tímový hráč," netají rozhorčenie brazílsky reprezentant. Víťaza prestížneho ocenenia Zlatá lopta vyhlásia na slávnostnom ceremoniáli 28. októbra v Paríži.