Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rolu hral pocit nadradenosti. Začali sme nudiť a strácať krok, spomína Rakitič na Barcelonu

Rakitič si zaspomínal na časy v Katalánsku.
Rakitič si zaspomínal na časy v Katalánsku.Profimedia / ESPA Photo Agency / Zuma Press
Ivan Rakitič (36) pred aktuálnou sezónou zamieril do Hajduku Split a prvýkrát okúsil domácu ligovú súťaž.. Skúsený stredopoliar v minulosti hájil farby napríklad slávnej Barcelony, pri ktorej však vníma aktuálne slabiny a nebál sa ich pomenovať. V rozhovore pre klubovú stránku tiež vysvetlil dôvod svojho konca v Seville.

Na štadióne Camp Nou pôsobil Rakitič v rokoch 2014 až 2020 a zanechal tam hlbokú stopu. "So všetkou láskou a rešpektom, ktorú mám ku všetkým tímom, sa domnievam, že počas môjho pôsobenia v Barcelone nám chýbal hlad. Mohli sme určite získať viac trofejí, ale pocit nadradenosti nás negatívne ovplyvnil. Svojím prístupom sme začali nudiť a strácať krok s okolím," sypal sebe a bývalým kolegom popol na hlavu.

"Často som sa pristihol, že som sa nudil a myslel viac na iné veci ako na futbal. Pokiaľ zo seba nedáte všetko, tak jednoducho nevyhráte. Keby sme zostali hladní a sústredení, určite by sme boli úspešnejší," pokračoval hráč Hajduku.

Jeho meno bolo v minulosti spojené neodmysliteľne so Sevillou, a to hneď dvakrát. Prvý angažmán absolvoval v rokoch 2011 až 2014, do Andalúzie sa vrátil ešte v rokoch 2020 až 2024. Práve počas druhého pôsobenia mal napäté vzťahy s bývalým trénerom Quiquem Sánchezom Floresom.

"Naše vzťahy neboli ideálne. Nejde o to, že by som ho nepodporoval, ale nesúhlasil som s jeho rozhodnutiami. Jedna vec je bojovať spoločne za tím, ale na druhej strane môžete mať na situáciu iný uhol pohľadu. Nepáčili sa mi niektoré jeho rozhodnutia a vyjadrenia,“ uviedol.

Rakitič sa vyjadril aj k prekvapivému presunu do Splitu. "Urobil som správne rozhodnutie. Potrebujeme trochu šťastia, aby sme zvládli aj ťažké zápasy, ale snažíme sa byť v kabíne pozitívni a radovať sa z každého čiastkového úspechu,“ dodal niekdajší reprezentant Chorvátska, ktorý počas augusta musel prehryznúť vypadnutie v 3. predkole Konferenčnej ligy, o čo sa postaral Ružomberok.