Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sávio o skvelej sezóne v Girone a budúcnosti: Agenti rokujú. Láka ma hrať Ligu majstrov

Sávio bol druhým najproduktívnejším hráčom Girony v sezóne.
Sávio bol druhým najproduktívnejším hráčom Girony v sezóne.AFP
Sávio (20) je jedným z najväčších objavov tejto sezóny. Brazílčan bol súčasťou historického ťaženia Girony v La Lige, následne dostal aj premiérovú pozvánku do národného tímu. V exkluzívnom rozhovore pre brazílsku redakciu Flashscore Správ vysvetľuje, čo sa mu v ročníku 2023/24 podarilo, a komentuje aj svoju budúcnosť.

Sávio zatiaľ nepotvrdil dohodu, ale podľa mnohých zdrojov je prestup do Manchestru City veľmi blízko. Stále platí, že rodák zo São Mateus patrí kádru Troyes, kde však ešte neodohral ani jeden zápas, keďže bol na hosťovaní v PSV Eindhoven a potom v Girone.

S deviatimi gólmi a 10 asistenciami pomohol katalánskemu celku zažiť historicky najlepšiu sezónu. Tretie miesto, 81 bodov a postup do Ligy majstrov - to je rok hráčov Gironistas. 

Štatistiky Sávia v ostatných sezónach.
Štatistiky Sávia v ostatných sezónach.Flashscore

Prekvapili vás vaše a tímové výkony v premiérovej sezóne za Gironu?

"Keď som do Girony prišiel, veril som novému projektu vedenia a hráčom, ktorých klub priviedol. Vždy sa snažím odviesť čo najlepší výkon, ale špeciálne v tejto sezóne si všetko sadlo. To, čo sme ako tím predviedli, bolo niečo neskutočné a prekvapilo to určite veľa ľudí."

Uvedomujete si, že ste sa zapísali do histórie?

"Až teraz si to pomaly začínam uvedomovať. Úcta, ktorú nám všetci po zápase s Granadou prejavili, mi zostane navždy v srdci. Celý štadión tlieskal v stoji zamestnancom aj hráčom, a k tomu všetkému som bol odmenený individuálnym ocenením."

Savio zažil skvelú sezónu v drese Girony.
Savio zažil skvelú sezónu v drese Girony.AFP

Čo rozhodlo o tom, že sa Girone v tejto sezóne všetko tak darilo?

"Určite to bola kvalita a nasadenie všetkých ľudí naprieč celým tímom."

Čo vám sezóna v La Lige dala?

"Asi najväčší rozdiel vídim v intenzite hry a schopnosti byť sústredený po celú dobu zápasu, pretože malé detaily môžu rozhodnúť. Navyše sme v dueloch uplatnili veľa vecí, na ktorých sme tvrdo pracovali v tréningu. Som veľmi rád, že naše úsilie viedlo k historicky najlepšiemu úspechu klubu."

V akých aspektoch ste sa posunuli na vyššiu úroveň ako hráč?

"Podarilo sa mi dosť zlepšiť ako po fyzickej, tak aj po taktickej stránke a s pribúdajúcim počtom zápasov som získal viac sebadôvery. To viedlo k tomu, že som mohol viac riskovať s loptou a začal som vytvárať viac príležitostí pre tím."

Girona sa kvalifikovala do Ligy majstrov, zatiaľ ale nevie, či si ju reálne zahrá. Veríte, že vy osobne zvučku Champions League v budúcej sezóne budete počuť naživo? Hovorilo sa o vašom možnom prestupe do Manchestru City, ktorý v nej nebude chýbať...

"Ešte neviem, kde budem pôsobiť v budúcej sezóne. Moji agenti to stále riešia, každopádne rozhodnuté by malo byť v najbližších týždňoch. Jedna vec je však jasná - hrať Ligu majstrov by bol neuveriteľný úspech pre každého, kto sleduje futbal odmalička, už len pre tú atmosféru."

Savio a Yan Couto, spoluhráči z Girony, boli povolaní na Copa América.
Savio a Yan Couto, spoluhráči z Girony, boli povolaní na Copa América.Rafael Ribeiro/CBF

Myslíte si, že pre vás bolo dôležitým krokom hrať na začiatku pôsobenia v Európe v menšom klube, aby ste získali viac skúseností?

"Bez ohľadu na postavenie tímu v predchádzajúcich rokoch som mal veľkú dôveru v to, čo nám vedenie predložilo. Girona mala veľké ambície a uvedomili sme si, že jej hra bude vyhovovať môjmu štýlu. Som rád, že sa mi podarilo odohrať veľa minút a prispieť individuálnymi číslami. Tým sa tiež zvyšuje moja zodpovednosť a očakávania do budúcnosti, ale budem aj naďalej tvrdo pracovať a vždy sa snažiť zlepšovať."

Je Copa América vašou šancou, ako sa v brazílskej reprezentácii presadiť a urobiť dôležitý krok smerom k majstrovstvám sveta?

"Vždy si myslím, že musím brať každú príležitosť, ako by bola moja posledná. Hrať za národný tím je sen a budem tvrdo pracovať, aby som si vyslúžil pozvánku na ďalší reprezentačný zraz."