Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saviola ocenil prácu Xaviho v Barcelone: Dúfam, že sa raz vráti

Saviolu a Xaviho spája silné puto.
Saviolu a Xaviho spája silné puto.MIGUEL RIOPA / AFP
Javier Saviola (42) kedysi naháňal strach súperom Barcelony a s katalánskym celkom ostal spojený aj po zavesení kopačiek na klinec. V minulej sezóne pracoval ako tréner v akadémii La Masia a známy je aj jeho priateľský vzťah s dnes už bývalým koučom A-tímu Xavim (44), ktorého by v budúcnosti chcel vidieť späť v klube svojho srdca.

Saviola hovoril pre španielske médiá o začiatku sezóny katalánskeho celku. "Mali skvelý štart do ročníka. Liga majstrov definuje našu pozíciu ako tímu, ešte viac v novom formáte." Po publikovaní rozhovoru však Barcelona v milionárskej súťaži podľahla Monaku 1:2 po vylúčení obrancu Erica Garcíu.

Reč padla aj na jeho bývalého spoluhráča Xaviho, ktorý v klube neskončil úplne najslávnejšie a často si musel vypočuť aj kritiku. "Nemôžeme zabudnúť na to, čo Xavi dokázal. Mal som možnosť stretnúť ho a rozprávať sa s ním ako s priateľom. Hovorili sme o tom, že nemal najlepší štart. Odviedol však veľmi dobrú prácu. Keď nevyhrávate tituly, máte pocit, že ste nič nedokázali," pochválil svojho kolegu Argentínčan.

"Všetky tieto deti, ktoré sa teraz objavili v tíme, priviedol a vytrénoval Xavi. Verím, že bude šťastný inde a v budúcnosti dúfam, že sa vráti do Barcy a dokončí svoju prácu," dodal.