Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sedemgólová prestrelka a rozuzlenie v nadstavení. Celta prvýkrát v sezóne padla

Futbalisti Villarrealu zvládli pred svojimi fanúšikmi divokú prestrelku so Celtou Vigo.
Futbalisti Villarrealu zvládli pred svojimi fanúšikmi divokú prestrelku so Celtou Vigo.JOSE BRETON / NurPhoto / NurPhoto via AFP
V 3. kole španielskej La Ligy zaznamenala prvú prehru v novom ročníku Celta Vigo. Tá nestačila na Villarreal, ktorému podľahla 3:4. Súperovi tak hostia prenechali prvú priečku v tabuľke. O všetkom rozhodol z dorážky po nepremenenej penalte Dani Parejo (35).

Villarreal - Celta Vigo 4:3

Žltá ponorka ťahala proti hráčom Celty na svojom trávniku sériu troch výhier v rade. Ešte nikdy v histórii sa im nepodarilo ovládnuť štyri domáce merania síl. Lenže to sa zmenilo v pondelok večer. Takmer 20 tisíc priaznivcov videlo futbal so všetkým, čo má ponúknuť. Emócie, napätie až do konca, najmä góly, ktorých padlo až sedem. S úspešným obratom Villarrealu v desiatej minúte nadstavenia. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Celta po víťazstvách nad Alavésom a Valenciou dlho viedla aj nad Villarrealom, ale po hodine hry dostali hostia dva góly. Po hlavičke Thierryho Barryho v 64. minúte na 2:2 si loptu do vlastnej siete zrazil Brazílčan Jailson. Vigo vyrovnalo v 80. minúte, švédsky stopér Carl Starfelt skóroval sa taktiež presadil zo vzduchu po rohu.

Nakoniec po faule v rohu pokutového územia však Villarreal na konci dlhého nastavenia kopal penaltu a hoci Parejovu strelu brankár Ivan Villar vyrazil, na zakončenie z dorážky bol prikrátky. Zaujímavý duel má za sebou obranca Celty Óscar Mingueza. V 31. minúte posielal svoj tím do vedenia. Stal sa len druhým obrancom Viga od ročníka 03/04, ktorý sa presadil z priameho kopu. Súboj ukončil okrem zásahu aj s asistenciou.