Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sevilla, Bayern či El Clásico? Szczesny pomôže Barcelone až po reprezentačnej pauze

Szczesny si na premiéru musí počkať.
Szczesny si na premiéru musí počkať.Fabrizio Corradetti / LaPresse / Profimedia
Wojciech Szczesny (34), nový gólman v službách Barcelony, si svoj debut v bráne Kataláncov v nedeľu na ihrisku Deportiva Alavés ešte neodkrúti. Aktuálnemu lídrovi La Ligy bude plne k dispozícii až po reprezentačnej prestávke, potvrdil to tréner Hansi Flick (59).

Tím nemeckého kouča sa v ligovom zápase predstaví po európskom víťazstve 5:0 nad švajčiarskymi Young Boys. Szczesny zamieril do mužstva Blaugranas v stredu po tom, ako zmenil svoje rozhodnutie ukončiť kariéru a vrátil sa z krátkeho futbalového dôchodku. Jeho príchodom klub reagoval na zranenie brankára ter Stegena, pre ktorého sa sezóna skončila.

Výber lodivoda Flicka je na čele tabuľky La Ligy s 21 bodmi z ôsmich zápasov, po sobotnom triumfe nad Villarealom má rovnaký počet bodov aj Real Madrid. Alavés je s desiatimi bodmi jedenásty.

"Szczesny je v dobrej forme a myslím si, že so svojimi skúsenosťami, charakterom a kvalitou je pre klub tou najlepšou možnosťou. Je veľmi dobré, že ho máme, pomôže nám, ale proti Alavésu za nás ešte nenastúpi," povedal Flick novinárom.

Katalánsky káder čaká po reprezentačnej pauze veľmi náročný program - domáca bitka so Sevillou, duel Ligy majstrov s Bayernom a ligové El Clásico. "Som si istý, že po prestávke pre nás bude Szczesny jednou z možností. Aj pre neho bude skvelé hrať za Barcu. Uvidíme, ako sa mu bude dariť na tréningu, máme veľa času," zhodnotil tréner.

Flick taktiež uviedol, že vplyv na prehru s Osasunou malo jeho rozhodnutie nechať odpočívať kľúčových hráčov základnej zostavy. Súhlasil s tým, že futbalisti môžu byť z podobných verdiktov rozladení: "Je normálne, že sa hnevajú, každý chce hrať viac. Bolo potrebné urobiť tieto zmeny. Je to rozhodnutie, ktoré musia akceptovať, oni ho akceptovali."

Aktuálna situácia na čele La Ligy.
Aktuálna situácia na čele La Ligy.Flashscore

Nemec sa následne obrátil smerom k najbližšiemu duelu. "Lamine Yamal sa sťažoval, že nedostával veľa lôpt, ale teraz môže pracovať na tom, aby to napravil. Musíme sa vyvarovať mnohých chýb, ktoré sme urobili v Osasune. Musíme mať loptu viac pod kontrolou. Na pôde Alavésu to bude zápas s vysokou intenzitou," vravel.

Alavés - Barcelona (16:15)