Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Simeone o vyčíňaní fanúšikov: Mali by byť potrestaní. Takisto aj hráči, ktorí ich provokujú

Simeone musel upokojiť priaznivcov Atlética.
Simeone musel upokojiť priaznivcov Atlética.REUTERS / Ana Beltran
Nedeľné madridské derby medzi Atléticom a Realom, v ktorom úradujúci majster La Ligy prišiel v nadstavení o víťazstvo, bol na 20 minút pre vyčíňanie fanúšikov prerušený. Tréner domáceho tímu Diego Simeone (54) vyhlásil, že fanúšikovia, ktorí hádzali na ihrisko predmety, by mali byť potrestaní. Podľa argentínskeho kouča by sa malo rovnako zaobchádzať aj s hráčmi, ktorí takéto konanie vyvolávajú.

Zatiaľ čo futbalisti Realu oslavovali úvodný gól Militãa v 64. minúte, ultras Atlética Fondo Sur z južnej tribúny hádzali predmety smerom k hosťujúcemu brankárovi Courtoisovi. Belgičan bol pochopiteľne nespokojný a upozornil rozhodcu, ktorý sa rozhodol zápas dočasne prerušiť.

Po 20-minútovej prestávke sa oba tímy vrátili na ihrisko, pričom Los Blancos vyzerali o niečo sviežejšie. Vinícius Júnior sa uvoľnil v strede ihriska, rozkmital svoje rýchle nohy a pohotovo vystrelil, ale Oblak bol pripravený. Hoci sa zdalo, že Real si udrží svoj tesný náskok, v nadstavenom čase si za obranu nabehol Correa a s nechceným prispením Militãa skóroval.

"Môj názor je, že ľudia, ktorí sa dopustili tých incidentov, by mali byť klubom potrestaní. Takých ľudí nepotrebujeme. Potrebujeme tých, ktorí nás podporujú. Poškodzujú klub, ale pozor - to neospravedlňuje situácie, ktoré vytvárame my na ihrisku," povedal Simeone pre DAZN.

"Všetci tomu musíme pomáhať. Správanie fanúšikov, ktorí hodili zapaľovače, nebolo správne. Ale možno nepomáha, keď provokujeme ľudí, a tí sa potom hnevajú," dodal Argentínčan.

"Musíme sa snažiť byť pokojní. Gól sa dá osláviť normálne, ale nie tým, že budete pozerať na tribúny, provokovať ich, robiť gestá... Pretože potom sa ľudia nahnevajú," hľadal Simeone možné dôvody vyčíňania tribún.

"Samozrejme to nie je oprávnené, ale to ani počiatočné správanie na ihrisku. Potrestaný by mal byť ten, kto hodí zapaľovač a aj ten, kto provokuje," doplnil.

Atléti vydali v pondelok v skorých ranných hodinách oficiálne vyhlásenie, v ktorom uviedli, že už identifikovali jedného z fanúšikov, ktorí hádzali predmety na ihrisko, a v spolupráci s políciou identifikujú ďalších, ktorí budú potrestaní.

"Atlético Madrid si praje vyjadriť svoj nesúhlas s hádzaním predmetov z časti južnej tribúny v 68. minúte zápasu s Realom Madrid. Bezpečnostné oddelenie klubu spolupracuje s políciou na vypátraní zúčastnených osôb, z ktorých jedna už bola identifikovaná," ​​uviedol klub vo vyhlásení.

Atlético Madrid - Real Madrid 1:1