Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Simeone sa po ďalšej remíze Atlética snaží byť optimistom: Som presvedčený, že góly prídu

Simeone potrebuje, aby jeho útočníci našli streleckú mušku.
Simeone potrebuje, aby jeho útočníci našli streleckú mušku.Reuters / Juan Medina
Diego Simeone (54) si chce z nedeľňajšej remízy 1:1 na pôde Vallecana odniesť pozitíva. Atlético zachránilo na štadióne súpera aspoň bod vďaka gólu Conora Gallaghera (24) zo 49. minúty, ale v prvom polčase podalo značne nevýrazný výkon. Pre Madridčanov to bola tretia remíza zo šiestich zápasov La Ligy.

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 1:1

Simeoneho tím klesol s 12 bodmi na štvrté miesto, šesť bodov za vedúcu Barcelonu a dva body za druhý Real Madrid, s ktorým sa stretne budúcu nedeľu. "V prvom polčase sme mali viac gólových ako herných situácií. Až v druhom dejstve sme začali bojovať a viac napádať na súperovej polovici,“ povedal šéf lavičky Atlética novinárom. 

"Vždy sa snažím hľadať pozitíva, čo bol tentoraz druhý polčas. Dostali sme gól, ale mali sme aj ďalšie šance na skórovanie. Duel sme mohli vyhrať. Naďalej sa snažíme ísť od zápasu k zápasu a bojovať s každým, akoby to bol posledný zápas sezóny,“ dodal.

Drahá letná posila Julián Álvarez bol po 20 minútach blízko k streleniu prvého gólu, ale trafil len konštrukciu brány. Nanešťastie pre Atlético argentínsky útočník zatiaľ nenašiel svoju streleckú formu a v tejto sezóne strelil v šiestich zápasoch jediný presný zásah. Simeone však verí, že Álvarez - a aj ostatní útočníci - nájdu streleckú mušku, ktorá im chýba.

"Som presvedčený, že góly prídu. Problémom je, keď sa útočníci do gólových situácií nedostávajú. Tentoraz sa mi páčila Juliánova hra na ľavej strane, nastúpil s veľkým nasadením. Ángel Correa sa rovnako predviedol slušne a Antoine Griezmann svojou hrou dostal tím do súperovho pásma," zamyslel sa Diego Simeone.