Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme Barca, musíme urobiť krok vpred, vyhlásil Lewandowski. Verí, že nastrieľa viac gólov

Lewandowski dúfa v úspech v nadchádzajúcej sezóne.
Lewandowski dúfa v úspech v nadchádzajúcej sezóne.FC Barcelona
Obávaný poľský strelec Robert Lewandowski (35) pri návrate do tréningového kempu Barcelony nešetril optimizmom. Pred novinármi hovoril o nadchádzajúcej sezóne, príchode kouča Hansiho Flicka (59) aj osobných výkonoch. V minulom ročníku síce bol najlepším strelcom tímu, ale vo všetkých súťažiach uspel "iba" v 26 prípadoch, čo bolo menej, než sa očakávalo.

Lewandowski počas tréningového kempu katalánskeho tímu v USA uviedol: "Som si istý, že v tomto ročníku môžem nastrieľať viac gólov ako vlani, ale odhadnúť presné číslo... Sezóna 2023/24 pre nás ani pre mňa osobne dobrá nebola, ale sme Barca a musíme urobiť krok vpred."

Tímu by podľa poľského kanoniera mohol prospieť príchod kouča Flicka a jeho rýchly a priamočiary štýl hry. "Čím viac budeme útočiť, tým viac šancí na gól budem mať. Musíme však vždy myslieť na defenzívnu a ofenzívnu rovnováhu. Nemôžeme len útočiť a zabúdať brániť," zamyslel sa.

"Teraz máme čas pochopiť, akým smerom chceme ísť. Chceme sa na sezónu dobre pripraviť, vždy vyhrávať, ísť do finále a získať titul. Najskôr musíme mať jasno v tom, čo chceme v zápasoch robiť," vysvetlil najúspešnejší strelec tímu.

Flick sa s Lewandowskim stretol už v Bayerne. Nemecký tréner tam pôsobil v rokoch 2019 až 2021 a s bavorským tímom získal sedem trofejí - dvakrát ovládol Bundesligu, raz Ligu majstrov, Superpohár UEFA a majstrovstvá sveta klubov.

Nádeje Kataláncov zvyšuje aj príchod odchovanca Thiaga Alcântaru do realizačného tímu či šanca podpísať reprezentačného útočníka Nica Williamsa, ktorý zažiaril vo farbách Španielska na Eure. Fanúšikovia na jeho prestup dokonca začínajú zbierať peniaze. Na druhej strane, kapitánovi Sergiovi Robertovi sa skončila zmluva a hľadá si iné pôsobisko.