Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Späť domov. Gündogan už po roku opúšťa Barcelonu, opäť si oblečie dres Manchestru City

Nemecký stredopoliar sa vracia tam, kde strávil svoje najlepšie roky.
Nemecký stredopoliar sa vracia tam, kde strávil svoje najlepšie roky.Martin Rickett / PA Images / Profimedia
Ilkay Gündogan (33) sa po jednom roku vrátil do Manchestru City. Nemecký stredopoliar pred niekoľkými dňami požiadal o odchod z Barcelony a katalánsky klub mu vyšiel v ústrety, anglický šampión ho získal zadarmo.

Ani Barcelona nemusela vlani platiť odstupné, s futbalistom podpísala dvojročný kontrakt a Gündogan odohral celkovo 51 zápasov, v ktorých strelil päť gólov. Veľa špekulácií vyvolala už jeho absencia v nominácii na sobotňajšie stretnutie vo Valencii. Tréner Hansi Flick všetko zdôvodnil zranením, tlač aj tak neprestávala v špekuláciách a teraz prišlo rozuzlenie.

Bývalý nemecký reprezentant s Manchestrom City podpísal ročný kontrakt s opciou na ďalších 12 mesiacov a pokúsi sa nadviazať na predchádzajúce úspechy. So Citizens počas siedmich rokov vybojoval hneď päť anglických titulov, dva triumfy v FA Cupe a štyri v Ligovom pohári. Na rozlúčku pridal vytúžený triumf v Lige majstrov.

"Všetci veľmi dobre vedia, aký rešpekt prechovávam k manažérovi, je to najlepší tréner na svete a vďaka každodennej práci pod ním sa neustále zlepšujete. Úprimne, už sa nemôžem dočkať, keď si znovu oblečiem dres Citizens," poukázal na jeden z hlavných dôvodov návratu.

Gündogan odohral za City 304 zápasov a nastrieľal 60 gólov. "Tých sedem rokov bolo plných spokojnosti na ihrisku aj mimo neho. Barcelonu opúšťam v zložitej situácii, ale ak môj odchod pomôže klubu po finančnej stránke, nebudem tak smutný," dodal.

Futbalové prestupy ONLINE