Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stihne Barcelona zaregistrovať Olma? Flick ho chce v zostave už proti Bilbau

Olmo na tréningu Barcelony.
Olmo na tréningu Barcelony.Profimedia
Tréner Barcelony Hansi Flick (59) dúfa, že Dani Olmo (26) bude môcť debutovať za klub už v sobotu proti Athleticu Bilbao. Pre finančné problémy Kataláncov nová posila stredu poľa zatiaľ nebola oficiálne zaregistrovaná La Ligou.

Španielsky tvorca hry zamieril do tímu Blaugranas z nemeckého Lipska. Netrvalo dlho a smerom z Barcelony sa už po roku pôsobenia porúčal Ilkay Gündogan, vrátil sa do kádra anglického šampióna z Manchestru City. Tento krok by klubu z Camp Nou mohol poskytnúť dostatočný priestor práve na registráciu Olma.

"Financie nie sú mojou úlohou, pracujeme s tímom a páči sa mi, čo vidím tento týždeň. Dani je pripravený hrať, čakáme na to a dúfam, že na zápas bude v zostave," povedal kouč Flick novinárom a dodal:

"Mohol by nám pomôcť, bude to pre nás veľmi dobré, je to vynikajúci hráč. Na tréningu môže každý vidieť, že keď je pod tlakom alebo pred bránou, tak je neuveriteľný. Bolo by dobré, aby bol čo najskôr v tíme."

Olmo bol veľmi dôležitým článkom reprezentácie Španielska, ktorá v lete vyhrala EURO 2024 - s tromi zásahmi patril do šestice najlepších strelcov turnaja. Jeho kolegom v národnom tíme bol aj Fermín López, o ktorom Flick povedal, že je pripravený vrátiť sa do kádra Barcelony. Katalánci boli spájaní s príchodom Nica Williamsa, ten sa však v sobotu postaví proti nim.

"Máme tam skúseného hráča Julesa Koundého, ktorý sa oňho postará. Hovoriť o Williamsovi však nie je mojou úlohou, pretože to nie je náš hráč. Sústredíme sa na to, ako proti nemu budeme hrať, myslím si, že Jules odvedie dobrú prácu," dodal Nemec.

Barcelona - Bilbao (sobota, 19:00)