Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štyri tímy La Ligy v ohrození. Tesne pred začiatkom sezóny im na súpiskách chýbajú hráči

Betis má registrovaných len 10 mien.
Betis má registrovaných len 10 mien.AFP
Už vo štvrtok odštartuje nový ročník La Ligy a niektoré kluby nemali ani dva dni pred začiatkom na súpiskách dostatočný počet hráčov, aby mohli nastúpiť do zápasov. Dôvodom sú problémy s plnením finančných predpisov stanovených vedením súťaže. Dôsledkom je tak zastavená registrácia štyroch účastníkov súťaže. Betis má dokonca k dispozícii len 10 futbalistov.

Toto sa opakuje takmer každý rok. Prísne podmienky a finanční komisári La Ligy držia niektoré tímy v napätí do poslednej chvíle. Súťaž sa začína štvrtkovým zápasom Bilbaa proti Getafe (19:00) a práve hosťujúci tím mal v utorok večer na oficiálnej súpiske len 11 hráčov. Betis, ktorý by mal začať sezónu v ten istý deň, len o niekoľko hodín neskôr (21:30 proti Girone), by nebol schopný postaviť ani základnú zostavu.

Real Valladolid (14 hráčov)

So 14 hráčmi sa už dá postaviť základná zostava, ale klub, ktorý vlastní bývalá brazílska futbalová superhviezda Ronaldo, má problém, že ešte nemá registrovaného ani jedného brankára. Valladolid sa v tejto sezóne vracia do najvyššej španielskej súťaže a je všeobecne považovaný za jedného z najväčších outsiderov. Tréner Paulo Pezzolano má v súčasnosti k dispozícii päť obrancov, šesť stredopoliarov a troch útočníkov. Ešte je však čas, keďže Valladolid nastúpi na prvý duel "len" v pondelok a v súboji nováčikov sa stretne s Espaňolom.

Súpiska Realu Valladolid: X - Luis Pérez, David Torres, Javi Sánchez, Boyomo, Lucas Rosa – César de la Hoz, Anuar, Kenedy, Kike, Amallah, Malsa – Marcos André, Darwin Machis, Mamadou Sylla.

Alavés (11 hráčov)

Baskický celok mal veľmi dobrú sezónu 2023/24. Z pozície nováčika skončil na 10. mieste, pred novou sezónou však bojuje s funkcionármi a v utorok večer mal presne 11 hráčov, ktorí mohli nastúpiť v úvodnom kole. Jediným útočníkom je Kike García, súpisku dopĺňa šesť stredopoliarov, traja obrancovia a jeden brankár. Klub cestuje v piatok na pôdu Celty Vigo.

Súpiska Alavésu: Antonio Sivera – Maras, Abdel Abqar, Nahuel Tenaglia – Guevara, Antonio Blanco, Luis Rioja, Guridi, Abde Rebbach, Protesoni – Kike García.

Getafe (11 hráčov)

Aj Getafe má momentálne na súpiske len 11 hráčov a jedným z nich je strelec Borja Mayoral. Jediný útočník na zozname sa však stále pomaly zotavuje z vážneho zranenia z minulej sezóny. Madridský tím nezačína práve ideálne a mieri na San Mamés, kde si Athletic minulý rok vybojoval účasť v európskych pohároch. Okrem svojej útočnej opory majú Bordalas k dispozícii jedného brankára, päť obrancov a štyroch stredopoliarov.

Súpiska Getafe: David Soria – Djené, Fabrizio Angileri, Alderete, Juan Iglesias, Domingos Duarte – Luis Milla, Arambarri, Aleñá, Yellu – Borja Mayoral.

Real Betis (10 hráčov)

Betis už niekoľko sezón po sebe na poslednú chvíľu hasí diery v účtovníctve a tentoraz preto nemá do posledných chvíľ istotu, že sa mu úspešne podarí odštartovať ročník. Tréner Manuel Pellegrini nemôže postaviť ani kompletnú jedenástku. Na súpiske A-tímu má k dispozícii iba jedného brankára, dvoch obrancov, dvoch stredopoliarov a piatich útočníkov.

Súpiska Betisu: Rui Silva – Bellerín, Sabaly – William Carvalho, Rodri – Juanmi, Fekir, Ayoze, Ez Abde, Aitor Ruibal.

Program La Ligy