Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Szczesny je definitívne hráčom Barcelony, s klubom podpísal ročnú zmluvu

Szczesny bude čoskoro opäť chytať.
Szczesny bude čoskoro opäť chytať.Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Poľský futbalový brankár Wojciech Szczesny (34) v auguste zrušil platný kontrakt v Juventuse a následne ukončil kariéru. Vydržalo mu to približne mesiac... Stal sa totiž novou posilou Barcelony, ktorá zostala bez jednotky po zranení Nemca Marca-Andrého ter Stegena (32).

Szczesny odletel súkromným lietadlom z Málagy do Katalánska v pondelok skoro ráno, aby sa podrobil lekárskej prehliadke. S katalánskym gigantom v stredu podpísal ročnú zmluvu. Poľský brankár žije v španielskej Marbelle, ale pokojné obdobie po skončení kariéry a čas strávený s rodinou bude musieť odložiť. Všetko zmenil telefonát, transfer do Barcelony nemohol odmietnuť.

Dokonca aj vedenie La Ligy muselo povoliť jeho príchod na Camp Nou po uplynutí prestupového termínu. O miesto v základnej zostave bude súperiť s Iñakim Peñom. Tréner Hansi Flick verejne vyjadril dôveru Peñovi, ale vie, že priviedol skúseného brankára, ktorý dobrovoľne neprijme úlohu náhradníka.

Situáciu ohľadom angažovania posily medzi tri žrde urýchlil fakt, že Barca cez víkend prvýkrát prehrala. Navyše v Pamplone inkasovala štyri góly. Poliak si stihol pozrieť svojich nových spoluhráčov pri hladkom triumfe v 2. kole hlavnej fázy Ligy majstrov na domácom trávniku proti Young Boys Bern (5:0).