Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ter Stegen opúšťal ihrisko na nosidlách, vynechať by mohol zvyšok sezóny

Ter Stegen pre vážne zranenie na ihrisku Villarrealu nedohral.
Ter Stegen pre vážne zranenie na ihrisku Villarrealu nedohral. TASR / AP Photo / Alberto Saiz
Robert Lewandowski a Raphinha dvoma gólmi prispeli k vysokému víťazstvu Barcelony na pôde Villarrealu 5:1. Aktuálny líder La Ligy sa však strachuje o stav brankára Marca-Andrého ter Stegena (32), ktorý utrpel zranenie kolena.

Villarreal - Barcelona 1:5

Šiesty ligový triumf Barcelony v šiestom zápase poznačilo zranenie ter Stegena, ktorého z trávnika odnášali na nosidlách. Pri likvidácii jedného z centrov nepríjemne dopadol. Prvé správy naznačujú, že by mohol vynechať zvyšok sezóny. "Myslím si, že to bude obrovské zranenie, keďže si hneď ľahol na ihrisko... ,“ povedal pre DAZN tréner Hansi Flick.

Lewandowski strelil prvé dva góly Barcelony a neskôr nepremenil penaltu vo veľmi pútavom súboji na východnom pobreží Španielska na štadióne Estadio de la Cerámica vo VillarrealeAyoze Pérez vrátil svoj tím do hry krátko pred polčasovou prestávkou. Dovtedy nezdolaným domácim boli dva góly neuznané. Pablo Torre a Raphinha svojimi zásahmi upevnili víťazstvo Barcelony.

Po sobotňajšom víťazstve Realu Madrid nad Espanyolom 4:1 sa Kataláncom podarilo obnoviť štvorbodový náskok na čele tabuľky. "Je pre nás veľmi dôležité, že sme odohrali zápas vonku, strelili sme päť gólov a nakoniec máme tri body. V konečnom dôsledku nezáleží na tom, ako. Ak vyhráme, je to perfektné,“ povedal Lewandowski, ktorý sa šiestym gólom dostal v bitke o kráľa strelcov pred Kyliana Mbappého z Realu Madrid.

Flick dal na pozícii defenzívneho stredopoliara opäť príležitosť Ericovi Garcíovi. A to aj napriek tomu, že v stredajšom dueli Ligy majstrov proti Monaku dostal červenú kartu. Nemecký tréner nasadil aj hráčov rezervného tímu Gerarda Martína, Sergího Domingueza, ako aj tvorcu hry Torreho namiesto zraneného Daniho Olma.

"Ter Stegen je veľmi špeciálny a dôležitý človek pre kabínu, toto víťazstvo je stopercentne venované jemu,“ povedal Raphinha pre DAZN. Thibaut Courtois, brankár Realu Madrid, zanechal ter Stegenovi na sociálnej sieti X odkaz. "Veľmi ma bolelo, keď som ťa videl takto odchádzať z ihriska. Dúfam, že sa čoskoro zotavíš a opäť ťa uvidíme v bránke," napísal Belgičan.